Voor diegene die het nog niet wist: ik werk in de Efteling. Efteling Bosrijk is voor mij dus geen vreemd terrein, ik heb er zelfs een enkele keer eens gewerkt om in de ochtend verse broodjes rond te brengen op de fiets. Eerlijk gezegd vond ik dat super leuk omdat ik, ook al was ik aan het werk, gewoon tot rust kwam en een vakantiegevoel kreeg.
Later heb ik er ook aantal nachtjes mogen overnachten, en dat was écht heel leuk! In dit blog deel ik tips voor jouw verblijf bij Efteling Bosrijk, om er zo het beste uit te halen!

Efteling Bosrijk ligt vlak achter de Efteling en telt sinds 2009 zo’n 188 diverse vakantiewoningen en 78 familiekamers. Er is voor ieder wat wils. Je kunt een familiekamer boeken in het Poorthuys of het Landhuys of juist een luxe Boshuys met een eigen sauna. ‘s Avonds komt Klaas Vaak himself je de beste dromen toewensen met het slaapzand. En als je geluk hebt zie je Oehoe Houdoe (de uil van Klaas Vaak) en de zandkabouters ook nog.

Overnachten Efteling Bosrijk
Tips voor Efteling Bosrijk

Smullen in ‘t Eethuys in Efteling Bosrijk

Voor ontbijt, lunch en diner kun je terecht bij het sfeervolle Eethuys, wat zich vooraan op het park bevindt. Of gewoon even neerstrijken voor een bakje koffie met gebak, dat kan natuurlijk ook.
(Op dit moment met corona moet je enkel reserveren als je er ‘s avonds wilt dineren… en tipje: doe dat ruim van tevoren!)

Ontmoet Klaas Vaak en zijn zandkabouters

Met de kaboutermuts op, die iedereen ontvangt bij een verblijf in Efteling Bosrijk, luister je ‘s avonds naar een spannend verhaal voor het slapen gaan. Daar vertelt Klaas Vaak over al zijn avonturen en geloof mij, ook voor (hele) grote kinderen is dit enorm leuk om naar te kijken!

Door corona is dit een beetje veranderd, en kun je Klaas Vaak wel ontmoeten op diverse plekjes in het park.

Een duik in de voormalige zandfabriek

Vroeger was het de zandfabriek van Klaas Vaak, maar tegenwoordig doet het dienst als het Badhuys. Je kunt er even heerlijk bijkomen in het bubbelbad van al die gelopen kilometers in de Efteling of even ronddobberen in het water. Ook aan de kleintjes is natuurlijk gedacht, want er kan heerlijk gespeeld worden met allerlei waterspeelgoed. Één fabrieksmachine is in werking gesteld om emmertjes water over iedereen heen te kieperen. Al met al een zeer charmant zwembad om eventjes te dobberen. Het is geen groot zwembad en het heeft dan ook geen glijbanen. Houd je van zwemparadijzen, dan is een bezoek aan Villages Nature Paris of Europa Park’s Rulantica misschien wel iets voor jou!

Overigens staat het échte zandkasteel van Klaas Vaak midden op het meer in het vakantiepark. Daar zie je Oehoe Houdoe op de uitkijk staan en hoor je Klaas Vaak in de weer met zijn zand.

Praktische informatie Efteling Bosrijk

Efteling Bosrijk ligt vlak naast het park, waardoor je gemakkelijk kunt lopen naar de ingang van de Efteling. Heb je echter een huisje helemaal achterin, dan is het nog wel eventjes lopen. Daarvoor zijn er op diverse plekjes op het park Boshaltes. Op gezette tijden rijdt er ‘s morgens een treintje rond die je naar de ingang brengt. Bovendien mag je als Bosrijk-gast ook eerder het park in, om zo alvast wat attracties mee te pakken.

Op de route van Bosrijk naar de ingang kom je soms zelfs een kabouter tegen, dat zorgt voor een super leuke foto moment!

Wil je midden op de dag eventjes terug naar je huisje? Dat kan gewoon, met de tickets die je hebt ontvangen kun je meerdere malen per dag heen-en-weer. Je kunt deze gewoon laten scannen bij de reguliere ingang.

Rechts van de receptie van Efteling Bosrijk is er een klein winkeltje genaamd het ‘Kleyn Warenhuys‘. Daar kun je terecht voor een kleine selectie Efteling souvenirs, maar ook voor verse broodjes (die kun je hier ook bestellen voor de volgende ochtend) diverse wijnen en bieren (Óók gebotteld en gebrouwen door de Efteling). Natuurlijk is er ook gedacht aan een klein assortiment voor persoonlijke verzorging zoals tandpasta en pampers.

Bosrijk heet niet voor niets Bos-rijk

Het staat er namelijk vol met prachtige natuur, en dat is ook gelijk waarom dit mijn favoriete accomodatie is van de Efteling (Je hebt ook nog het Efteling hotel en het Loonsche Land). Bij het rondlopen door het park kom je ook nog eens diverse dieren tegen. Eekhoorntjes, spechten en schattige konijntjes. Wij zagen zelfs een grote Vlaamse Gaai! Mocht je de natuur in de buurt eens willen ontdekken, dan kun je er ook prachtig wandelen. Direct achter het vakantiepark ligt er een mooi natuurgebied waar de Efteling zelf ook een wandelroute heeft voor de kleintjes. De route volgt langs allerlei grote stenen met dieren erop en lijdt je langs een enorme oude beuk, die in de 19e eeuw is ontstaan. Het Keienspoor, zo heet de wandeling, kun je verkrijgen bij de receptie van Bosrijk.

Lees ook; Deze Efteling snacks móet je deze zomer echt proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *