We waren al een paar uurtjes in Krønasår ingecheckt, hadden onze maagjes al volgegeten in Bubba Svens en toen werd het tijd om te gaan zwemmen in Rulantica!

tips zwembad europa-park rulantica


Gasten die verblijven in het Europa-Park resort hebben een speciale ingang zodat je niet naar buiten hoeft. Wij liepen zo via Café Konditori (waar je heerlijk gebak en koffie kunt krijgen) via de indoor-brug naar de receptie van Rulantica, waar ze onze app-tickets scanden en ons de speciale Rula-bands gaven. Je komt ermee in het zwembad, opent/sluit er je kluisje mee en het allerhandigst: je betaalt ermee bij de twee horecavoorzieningen én souvenirshop in het zwembad. Wanneer je weer naar huis gaat, reken je af. Super handig en vooral super slim, natuurlijk. Betalen met een armbandje klinkt natuurlijk hemels, maar bij de afrekening is het bedrag toch altijd hoger dan je dacht. Quick win voor Europa-Park 😉 Máár geen geklungel met geld of je telefoon, dus. Die kun je dus veilig in je kluisje laten.


Na het omkleden kies je zelf een kluisje uit, en geloof me… dat zijn er véél! Je scant het kluisje en tadaa, hij gaat op slot. Het is net toveren.
Gedurende de dag kun je hem vaker openen en sluiten. Been there, done that. Je kunt zelfs eventjes (of lang) naar je hotelkamer of Europa-Park zelf in, als je dat zou willen. Ze houden dan je Rula-bands apart voor je.

Rulantica: the facts

In Rulantica bevind je je in het Hoge Noorden, waar je langs de octopus Snorri komt in een heuze darkride. Je longen uit je lijf schreeuwt in de vele supersnelle waterglijbanen. (Lees: ik gilde zo hard in ieder geval!) Er zijn maarliefst 17 glijbanen om van te kiezen, plezier dus écht gegarandeerd! Je vind ze verspreid in de negen themagebieden: Rangnakor, Trølldal, Vinterhal, Lumåfals, Skip Strand, Vildstrøm, Snorri’s Saga, Skog Lagune en Frigg Tempel.

En zo ontdekten wij het…

tips zwembad europa-park rulantica

Bij aankomst in het zwembad leek het het helemaal niet druk te zijn, iets wat we niet verwacht hadden. Niks uren wachten zoals we steeds hoorden van anderen, maar gelijk een band in de hand en glijden maar! We begonnen rustig bij Snorri Saga, een soort darkride maar dan in het zwembad. Met z’n tweetjes vaarden we in een band langs allerlei tafereeltjes met die schattige Snorri, maar ook een aantal zeemeerminnen en mannen. Ontzettend leuk gedaan!

Maar toen was het tijd voor iets meer spanning, opzoek naar de heftige glijbanen. Met knikkende knietjes beklommen we de trappen in Vinterhal, gilde ik mezelf keelpijn en deden dat vervolgens nog een keer. Vooral Vinter Rytt is mega spannend, we namen hier plaats in een vierpersoonsband en schoten zo door de baan. De één gaat nog sneller dan de ander, bijvoorbeeld in Stormvind, waar we zelfs een heuse drop maakten en uiteindelijk achterom in een trechter terecht kwamen.

In Rangnakor vonden we onze andere twee favoriete banen: de Odinrås, waar je met zijn tweeën tegen elkaar strijdt. Wie het eerst beneden is die wint… en wordt vervolgens beneden uit zijn band gelanceerd, haha. Voor de échte durfals kun je ook in de twee glijbanen met een freefall, niks voor mij, zoiets!

Buiten bij de Vildstrøm konden we ons plezier ook niet op. Hier gleden we over onze buiken door de wildwaterbaan, die soms nog behoorlijk hard ging. Ook hier waren we wel eventjes zoet, vooral om wedstrijdjes te doen wie als eerste aan het einde kwam.

Vervolgens eindigde we in Skog Laguna, waar een heerlijk cocktail op ons wachtte. We zaten op een kruk in het water, tussen de bomen en rotsen en genoten van een Pina Colada, fan-tas-tisch!
En zo eindigde we onze avond in Rulantica, moe maar zéker voldaan!

Lees ook: luxueus overnachten in museum hotel Krønasår in Europa-Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *