Eventjes moest ik tellen hoevaak ik ondertussen in Center Parcs Village Nature Paris ben geweest, want het is een tikkeltje uit de hand gelopen afgelopen jaren. De traditie werd geboren toen goede vriend Maikel me meenam naar het CenterParcs park om mijn verjaardag te vieren en sindsdien is het ons streven om allebei onze verjaardagen er te vieren. Rond maart én rond november. Het eerste verblijf was namelijk zo’n succes, dat we elk half jaar weer echt behoefte hebben om er te gaan chillen. Door corona zijn we twee jaar niet geweest, maar in november 2021 was het eindelijk weer zo ver!

Daarom, namens mij, de beste tips voor je verblijf bij Village Nature!

Village Nature Paris, wat is het precies?

Net buiten Parijs en vlakbij Disneyland Parijs bevindt zich een zeer groot resort van CenterParcs, genaamd Village Nature Paris. Midden in de natuur vind je allerlei soorten verblijfsaccomodaties zoals appartementen en cottages. Deze staan allemaal rondom een groot meer. En aan dat meer bevindt zich ook een enorm leuk zwembad, waar je heel wat uurtjes zoet bent.Je verblijf boeken

Vele wegen lijden naar Rome… euh Parijs. Je kunt namelijk via héél veel websites een paar nachtjes boeken bij dit hele toffe CenterParcs park!
Ervaring heeft ondertussen geleerd: boek alleen maar bij CenterParcs zelf, zodat je het beste uit je bezoek kunt halen.
In het laagseizoen vind je geregeld héle goede deals voor bijvoorbeeld een midweek, waar je in een comfort cottage kan verblijven, rond de € 300,-.

Activiteiten op het park

Op het park zelf kun je je gemakkelijk een hele dag vermaken. Er zijn een aantal winkeltjes, een Vapiano’s (Of die er na de Corona-crisis nog is..?), een supermarkt en een leuk bakkertje.
Via de app kun je per dag inzien wat er allemaal te doen is. Denk aan workshops chocolade maken en brood bakken of meehelpen op de boerderij. Je kunt er zelfs een eigen vertical garden maken of hele leren tuinieren. Uiteraard komt dit allemaal met een prijskaartje, maar je kunt je zo wel uitstekend vermaken. En dat in een hele mooie omgeving!

Tropisch zwemparadijs AquaLagon

Úúúúren hebben wij ons hier vermaakt. En dat is niet overdreven, echt niet! Toen we laatst in het nieuwe zwembad Rulantica van Europa-Park waren, hadden we zelfs de discussie welk zwembad we nu leuker vonden… En we konden maar niet kiezen.

De sfeer in dit zwembad is gewoon heel erg goed en bovendien is het erg mooi en vooral rustgevend aangelegd. De glijbanen, een stuk of 6, waren erg vermakelijk en sommige zelfs té eng voor mij. Zoals zo’n glijbaan waar de grond letterlijk onder je vandaan verdwijnt… vreselijk! Tig keer zijn we de trappen op gehold om nog eens naar beneden te sjezen… in het begin spannend, maar hoe vaker we gingen hoe leuker het werd!

Naast de glijbanen was de lazy river buiten ook een winner, want we hebben vele rondjes gedobberd. Toen we er midden in de winter waren maakten we er zelfs een wedstrijdje van om door de kou naar de buitenglijbaan te rennen. Om dan vervolgens in het warme water te plonzen… en dat zo’n 10 keer achter elkaar.

Vanuit daar zwommen we dan naar de infinity pool en keken we uit over het hele park en het grote meer. En nogmaals, ook hier waren we uren zoet door over het meer te staren en te kletsen over het leven. Een heel mooi leven, trouwens! Iets wat deze crisis je wel weer even doet beseffen.

tips voor village nature parijs
Parijs is natuurlijk ook dichtbij!

In de omgeving

Het zal je niet ontgaan zijn, maar zeer dichtbij is Disneyland Parijs. Je bent er met 5 minuutjes met de auto maar je kunt ook met de shuttle service die vanaf het park vertrekt. (Wel slim, want parkeren bij Disney is héél heftig geprijsd)
Hoewel Disneyland super leuk is, betrapten we er onszelf op dat we na een ochtend Disney alweer verlangden naar het zwembad. En dat deden we dan ook maar. Ik zou dit trouwens niet aanraden voor diegene die geen Disney-abonnement of vriendentickets heeft. Anders is het wel een beetje zonde van je geld, haha!

In Val D’europe, ook zo’n 5 minuten rijden, bevindt zich een immens groot winkelcentrum met allerlei toffe winkels om lekker te shoppen. (Primark, Lush, H&M, Uniqlo) Én ook een enorme Auchon supermarkt voor je dagelijks boodschapjes. Hij is zo groot dat we onszelf zelfs hier zeker 2 uur vermaakten door op iedere afdeling te neuzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *