Ja, dames en heren. Het is nu écht zomer. Het kwik stijgt tegen de 40 graden aan, waardoor we allemaal haastend vluchten naar koele airco’s en water. Of naar de Efteling, natuurlijk. Want die heeft van beide iets! Bovendien vertoef je er in wonderlijke sferen, wie wil dat nou niet?! De hele zomer lang is de Efteling geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Tijd zat dus om alles te doen… én tijd om te eten in de Efteling!
De volgende snacks moet je deze zomer écht even proberen!

Zoute popcorn met toffee en karamelsaus

Ziet dit er niet goddelijk uit? Ja, hè? Verse geplofte zoute popcorn met een heerlijk zoete twist. Wij keuren ‘m goed als een geweldig tussendoortje. Je vindt deze op het Piraña-plein bij het Seylent Fregat.

Zoute popcorn met karamel – €2,50

Oud Hollandsche poffertjes

Bij ‘t Poffertje worden de vers bereid: de allerbeste poffertjes. Wij kozen voor een portie met slagroom en verse aardbeien. In het zonlicht van het ondergaande zonnetje was dit echt per-fect. Je kunt hier gezellig op het terras plaatsnemen en kiezen uit diverse poffertjes. Voor wie goed kijkt: er zit zelfs roze poedersuiker bovenop, hoe schattig!

Poffertjes met aardbeien – €7,75

Ijskoffie bij Langnek!

Ik stond écht te stuiteren toen horecapunt Kogeloog eindelijk zijn deuren weer opende in 2019 ineens zijn deuren opende. Ruim 17 jaar lang was hij dicht, terwijl het (wat mij betreft) de meest lieflijke locatie is van heel de Efteling! Ze hebben er heerlijk vers Italiaans schepijs, verse koffie én deze verrukkelijke ijskoffie met caramel.
Hier maak je mij als koffie-fan in ieder geval heel erg blij mee. Wordt jij hier ook blij van? Dan zul je het Sprookjesbos in moeten duiken! Derde paddestoel rechts 😉

Altijd zin… in een suikerspin!

Heel speciaal is een suikerspin natuurlijk niet, maar ik vind ze er altijd zó vrolijk uitzien. Bovendien is het denk ik wel de goedkoopste optie als je zin hebt in iets zoets. Voor maar 2 euro haal je er ééntje bij ‘t Suyker Huys, die zich bevindt tegenover snoepwinkel De Soete Inval en naast de EHBO. Bij het Seylend Fregat bij de Piraña kun je deze heerlijke suikerspin ook krijgen!

Twinkeling limonade

Heerlijk verfrissend op een warme dag is de Twinkeling met verse watermeloen en munt. Hij is ook verkrijgbaar met aardbei. Even afkoelen in de schaduw is goed te doen met deze heerlijkheid! Maar opgelet: hij is érrug zoet. Je kunt dit lekkere drankje krijgen bij ‘t Poffertje.

Heb je nu al helemaal zin gekregen in een dagje Efteling? Koop je tickets en reserveer een tijdslot en let’s go!

Lees ook: de lekkerste snacks in Disneyland Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *