Deze Efteling snacks móet je deze zomer écht proberen!

Ja, dames en heren. Het is nu écht zomer. Het kwik stijgt tegen de 40 graden aan, waardoor we allemaal haastend vluchten naar koele airco’s en water. Of naar de Efteling, natuurlijk. Want die heeft van beide iets! Bovendien vertoef je er in wonderlijke sferen, wie wil dat nou niet?! Op vrijdag en zaterdag in juli en augustus is het park tot 23.00 uur geopend en vind je er de lekkerste snacks om je dagje helemaal compleet te maken. Na een ochtend werken (Ja, ik werk in de Efteling) dook ik met een vriendin het park in, op zoek naar de lekkerste hapjes!

Die vonden we natuurlijk…Kijk en lees maar mee!

Zoute popcorn met toffee en karamelsaus

Ziet dit er niet goddelijk uit? Ja, hè? Verse geplofte zoute popcorn met een heerlijk zoete twist. Wij keuren ‘m goed als een geweldig tussendoortje. Je vindt deze op het Piraña-plein bij het Seylent Fregat.

Zoute popcorn met karamel – €2,50

Maak je eigen magnum!

Laten we maar even vergeten dat dit de aller-ongezondste ijsjes zijn op de planeet. Maar dit moest ik gewoon een keer gedaan hebben. Je kiest zelf uit je toppings en wat voor chocolade je er omheen wilt. Denk aan melkchocolade, puur of wit. En de toppings, dat was een zware keuze. Karamel, knettersuiker, hazelnoot, meringues of wat dacht je van rozenblaadjes?!
Bij de Magnum Pleasure Spot op de speelweide kun je je eigen magnum helemaal samenstellen.

Maak je eigen magnum! €4,50

Oud Hollandsche poffertjes met aardbeien

Bij ’t Poffertje worden de vers bereid: de allerbeste poffertjes. Wij kozen voor een portie met slagroom en verse aardbeien. In het zonlicht van het ondergaande zonnetje was dit echt per-fect. Je kunt hier gezellig op het terras plaatsnemen en kiezen uit diverse poffertjes. Voor wie goed kijkt: er zit zelfs roze poedersuiker bovenop, hoe schattig!

Poffertjes met aardbeien – €7,75

Verse loempia’s

Óók op de speelweide vind je deze vegetarische loempia’s. Perfect om te delen en heerlijk als late night snack voordat je een rondje gaat maken in de Vogelrok.

Vegetarische loempia’s – €4,50

Tinteling cocktail

Alleen de naam al doe je snakken naar zo’n glaasje Tinteling, toch?! Deze was in de variant watermeloen en limoen en kon je, eventueel, aanvullen met rum. Het leuke aan dit zeer verfrissende drankje is dat niet alleen de aardbei om op te eten is, maar ook het rietje. Daar word ik nou echt blij van, hoe tof is dat?! Als je je drankje op hebt kun je hem zo oppeuzelen als een lolly. Bovendien hoor je tijdens het smullen de vrolijke muziek van de draaimolens op het Anton Pieckplein, mijn favoriete plek in de hele Efteling. Win-win, dus!

Tinteling cocktail – €5,00

Freaky roomhoorn

En freaky is deze absoluut wel te noemen. Van gekheid kon dit ijsje niet eens meer rechtop in het hoorntje blijven staan, dus werd deze maar neergelegd.
De krokante bladerdeeg hoorn is gevuld met aardbeienmousse en getopt met witte chocolade krullen, marshmallow en m&m’s. En, nee. Deze heb ik niet in mijn eentje op. (gelukkig…!). Deze over the top snack vind je op het Dwarrelplein helemaal in het begin van het park.

Freaky roomhoorn met aardbeien mousse – €4,50

Lekkere trek gekregen van al die heerlijks snacks in de Efteling?! Tijd voor een tripje naar het park, dus. Op vrijdag en zaterdag is het park het langst geopend en haal je het meeste uit je dag.


Welke van deze snacks zal jij zeker niet overslaan?!

Lees ook: de lekkerste snacks in Disneyland Parijs

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: