Het begon allemaal toen ik een boek las over de voordelen van vroeg uit je bedje kruipen. (Miracle Morning) Ik vond het interessant maar ik dacht ‘Dat is toch helemaal niks voor mij?‘. Toen ik een paar dagen logeerde bij mijn ouders in Zeeland, ging een vriendin voor dag en dauw het bos in. Ze plaatste geweldige foto’s van mist, de zonsopgang en hordes herten die de bossen doorkruisten. ‘Dat wil ik ook!’ dacht ik. De volgende dag ging de wekker om 6 uur, dronk ik een bak koffie en trok mijn wandelschoenen aan. Het begin van een nieuw ritueel was geboren. Een verandering in mijn leefstijl door vroeg opstaan…voor een betere mindset én geluk.

De Loonse en Drunense duinen

Die ochtend in het bos was meer dan magisch. De zon kleurde oranje en stak door de laag mist tussen de bomen. Het was een doodse stilte, op de geluiden van een specht en het ruisen van de wind na. Ik voelde me compleet herboren en vol energie. Dat boek had dus toch gelijk…

De volgende dag zette ik mijn wekker om 7 uur. En terwijl ik helemaal niet zo goed ben in het huishouden, begon ik spontaan te stofzuigen (Sorry, buren…) en de afwas te doen. Dan dook ik onder de douche, tikte spontaan wat blogs uit mijn handen en ging toen aan de wandel. En dat vóór 9 uur ‘s ochtends. Als je mij dit een jaar geleden vertelt had, zou ik dit nauwelijks geloven.En nu lijkt het alsof ik dit al jaren doe, maar nee. Dit alles begon op 6 maart 2021, op mijn 32e verjaardag. Mijn wekker staat nu op half 7 in de ochtend waar ik mijn dag nog altijd met een bak koffie begin, maar daarna vaak gelijk ga wandelen. En als er mooi weer op komst is, dan zorg ik dat ik om half 7 al in het bos ben om de wonderen der natuur te aanschouwen. De voordelen van vroeg opstaan had ik totaal niet verwacht. Naast dat ik productiever ben, heb ik in die vroege ochtend veel meer tijd voor mijzelf. Om na te denken, aan mijzelf te werken door boeken te lezen/luisteren en te werken aan wat ik het liefste doe: schrijven. Bovendien is het maar al te fijn om niet meer te haasten om op tijd te komen voor afspraken in de ochtend. Het biedt zoveel rust. Ik daag je uit ook eens vroeger op te gaan staan of in ieder geval toch een paar keer vroeg in de ochtend de natuur in te duiken!

Lees ook; Deze 5 boeken helpen jouw mindset verbeteren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *