Tijdens de hele corona crisis kampte ik met een probleem; ik zat niet lekker in mijn vel en wilde er zó graag iets mee doen. Het traject bij mijn psycholoog was inmiddels doorlopen, maar ik was er nog niet klaar voor. Ik wilde mezelf beter leren kennen, en moeilijker, mezelf accepteren. Zo meldde ik me aan voor een coachsessie, dat leek me een goed plan. Na een sessie van een uur was ik wel een beetje verlicht, maar bij thuiskomst stond de rekening al in de inbox: € 65,-. Hoewel het vast écht goed voor me zou zijn en mensen ook zeiden ‘Je moet in jezelf investeren, dat is belangrijk!‘ voelde ik me daar toch niet helemaal lekker bij. En zo begon ik boeken te lezen via de bibliotheek en te luisteren bij Storytel. Tijdens een dagelijkse wandeling, het poetsen van mijn huis of gewoon zittend op de bank. Op die manier kwam ik van alles over mijzelf te weten. Wanneer ik wil, hoevaak ik dan maar ook wil. Mijn favoriete zelfhulpboeken deel ik graag met jou, deze 5 boeken verbeteren je mindset!

Houden van dingen die niet perfect zijn

Compassie voor jezelf en anderen, is de one liner onder de titel van het boek. Het beschrijft hoe je eerst voor jezelf moet zorgen, voordat je dat voor anderen doet. Hoe je jeugd effect heeft op jouw heden en hoe je dat accepteert. En dat je de afgunst die je voor sommigen voelt wijzigt en verder kijkt dan die ene gemene opmerking. We hebben tenslotte allemaal een verhaal.

Miracle Morning

Vroeg opstaan heeft een enorm effect op je gestel en mentale gezondheid. Daar schrijft Hal Elrod over in zijn boek Miracle Morning. Hoewel het soms wat Amerikaans aanvoelt door het amazing gehalte valt er zeker een waarheid in te vinden. Ik ondervond het voor mijzelf en duik ‘s avonds rond 11 uur in bed en sta (ook in het weekend) om 7 uur op. Het bevordert mijn humeur en voor 12’en heb ik vaak al enkele blogs geschreven, de was aangezet, gewandeld én voor mijzelf gezorgd.

De jongen, de mol, de vos en het paard

Hoewel het eigenlijk een kinderboek is met weinig tekst, is het verhaal spot on. Ik luisterde hem op Storytel, en dat kan ik iedereen aanraden. Het is net wat specialer dan het lezen van het boek omdat er passende geluidseffecten zijn gebruikt op de achtergroond. Daarbij de hele fijne en rustige vertelstem van Charlie Mackesy. In een uurtje is je mindset verandert naar vrolijke gevoelens en levenslust.

Vind je Ikigai

Na een reis in Japan was ik benieuwd naar de gemiddelde mindset van de Japanners. Hoe ze zo rustig overkomen en zich helemaal niets aantrekken van wat anderen van ze denken. Ik las het boek via de bibliotheek en dat stemde me érg tevreden en bood me wederom mooie inzichten.

Lees ook; De fijnste podcasts voor tijdens de Corona-crisis (en op reis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *