Goed nieuws! Duitsland staat voor ons Nederlanders op groen, waardoor we zonder maatregelen naar Duitsland mogen afreizen. Geen negatieve corona test, dus! Reden genoeg om het mooie Duitsland eens te gaan ontdekken. Al eerder was ik op het Camp Resort van Europa-Park, en omdat het alweer twee jaar geleden was werd dat weer eens hoog tijd. We pakten de auto in met de tent en toebehoren en reisden in zo’n zes uur af naar het zuiden van Duitsland. In dit blog lees je allerlei tips om te kamperen in Europa-Park.

Een kampeerterrein bij een pretpark!

Europa-Park ligt in het zuiden van Duitsland, midden in het Schwarzwald (het Zwarte Woud). In dit enorme themapark reis je binnen een uur zomaar een handjevol landen door. Van Duitsland naar Griekenland en Rusland, en vanuit daar zo door naar Ijsland en Portugal. En ieder themagebied heeft bijpassende attracties voor jong en oud.

Het heeft af en toe wat weg van Disneyland Parijs, maar wat mij betreft veel mooier door al het natuurschoon én de rivier die langs het park loopt. Naast vele luxe hotels zoals het viersterren hotel Colloseo en museum hotel Krønasår biedt het park ook een kampeerterrein aan voor de wat kleinere portemonnee. En slecht toeven is het daar helemaal niet!

Het Europa-Park Camp Resort, zo ziet het eruitOp de Europa-Park camping is er voor ieder wat wils! Verharde plekken voor campers en caravans, een groot tentenveld én je kunt er zelfs een tipi tent, huifkar of blokhut huren! Je voelt het thema misschien al aan: je waant je als een ware cowboy op het Camp Resort van Europa-Park!

Op het tentenveld is het doorgaans een gezellige boel, echt rustig kamperen is het dus niet. Zeker in de avond, wanneer iedereen zich vanuit Europa-Park weer terugkeert naar de tent, wordt het best een bedrijvigheid. Ik kan je dan ook niet aanraden om hier ook te blijven staan als je ook heel het Zwarte Woud wilt gaan ontdekken. Alhoewel je er wel goedkoop kampeert, dat wél. (vanaf 9 euro p.p.p.n.) Het kan zomaar gebeuren dat je binnen enkele meters van jouw tent nieuwe buren zult aantreffen na een dagje park. Het is dus een beetje hutje mutje, maar ergens vind ik dat wel wat hebben. Wat ik je sowieso kan aanraden is het kiezen van een plekje aan de rechterkant van het veld. Het allerbeste een plek aan het groene gek. Zo sta je ‘s morgens het slaap zand uit je ogen te wrijven wanneer je de achtbaan Silver Star zo voorbij ziet razen. En dat is echt heel tof kan ik je vertellen! Er geldt op het park vanaf 12 uur ‘s nachts rusttijd, dan is het meestal ook echt wel stil.

Faciliteiten op het Camp Resort

Naast een geweldig uitzicht op achtbaan de Silver Star, die over het parkeerterrein raast is er nog meer te doen op de camping zelf. Voor al je vragen kun je altijd terecht bij de receptie, denk aan tickets voor Europa-Park en zwemparadijs Rulantica. Bij restaurant Silver Lake Saloon smul je als een echte indiaan van een heerlijke portie spareribs en ‘s morgens bij Cantina Amigo vul je je maagje met een lekker continentaal ontbijt bij het buffet (€12,50). Je kunt er zelfs tot 10 uur ‘s avonds ook nog terecht voor diverse afhaalmaaltijden zoals pizza.

Douchen doe je natuurlijk ook als cowboy in één van de gethematiseerde sanitairgebouwen en daarna loop je op je gemak naar de ingang van het park. Binnen vijf minuten sta je binnen, dat is toch ideaal!

Zo boek je een plekje op de camping

Door corona werkt het Europa-Park Camp Resort een beetje anders. Voorheen kon je gewoon naar de camping rijden en inchecken. Wanneer je weer vertrok dan betaalde je bij een automaat en kon je weer terug naar Nederland reizen. (Of natuurlijk verder naar het prachtige Zwarte Woud!)

In coronatijd boek en betaal je alvast via de website van Europa-Park een plekje op de camping en kun je zo naar de slagbomen rijden. Er is een groot terrein voor campers en caravans en links achterin op het camp resort bevindt zich het grote tentenveld. Je kiest zelf gewoon een plekje uit die je mooi vindt. Stroompunten zijn er ook, maar niet heel erg veel. Wil je perse stroom, kijk dan eerst waar deze staan en kies daar een plekje vlakbij. Wij deden dat niet, en konden dus ‘s nachts de hele boel niet opladen… oeps!

Wil je je tripje helemaal goed voorbereiden, boek dan ook alvast tickets voor Europa-Park en Rulantica bij je boeking. De tickets van Rulantica boek je op datum, die van Europa-Park mag je inzetten wanneer je wil. Als het maar tijdens je verblijf is. Het is écht aan te raden dit te doen, want door corona is er wel een limiet aan gasten. (Alhoewel je daar weinig van merkt, beide parken zitten goed vol!)

Vergeet dit niet mee te nemen!

Omdat er op het kampeerterrein zo weinig stroompunten zijn, is het handig om een hele lange stroomkabel mee te nemen. Mijn kabel van maarliefst 20 meter was al niet genoeg… Neem dus ook een handpomp mee voor je luchtbed! Een stel oordoppen kan ook geen kwaad, voor het geval er tóch een beetje camping lawaai is als je lekker wilt gaan slapen.

Klapstoelen en een tafel zijn niet perse nodig, op het terrein verspreid staan er wat picknicktafels en in de buurt van het restaurant en de receptie bevinden zich ook allerlei zitplekken. Bij regen zit je daar dus ook lekker droog, en het is handig om ook daarop voorbereid te zijn. Een stel waterdichte schoenen, een regenjas en paraplu zijn geen overbodige luxe! Het kampeerterrein verandert namelijk al snel in een modderpoel bij regen.

Het enige wat wij misten op de camping was een klein supermarktje voor wat drinken en eten. Neem dus wat lekkers te eten en drinken mee voor de avond. Koken kun je uiteraard ook gewoon doen, maar dat hebben we vrijwel niemand zien doen. In Europa-Park zelf zijn er namelijk heel veel opties om wat lekkers te eten.

En misschien wel heel belangrijk, vanwege coronatijd, boek je tickets van tevoren online om zeker te zijn van je bezoek!

Lees ook; Glijden, gillen en gieren in nieuwe waterwereld Rulantica in Europa-Park!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *