Je kent het vast wel. Ein-de-lijk die reis geboekt waar je zo naar uitkijkt en aan de foto’s van menig influencer op Instagram te zien is het daar werkelijk fantastisch. Alles waar zij een foto van hebben blinkt van het plezier, de prachtige plekken en de mooiste outfits. En wat dacht je van die altijd schijnende zon. Juist, het lijkt in ieder opzicht perfect. Of het écht zo is… dat is de vraag. Ik vertel je hoe je mindful bent tijdens je reizen. Zodat jouw reis daadwerkelijk Instagram-proof is.

Ervaring leerde mij dat die felle zon écht niet altijd schijnt. En dat dat jurkje thuis in de kast er leuk uitzag maar zodra ik hem aanhad, voelde ik mezelf een nijlpaard. (Dit is echt gebeurd… hahaha) Dus, niets is wat het lijkt.

De beste tips voor Smaland Zweden
Wie niet geniet van de kleinste dingen, zou zo deze wilde bosaardbeien voorbij lopen.
En geloof me, dan mis je wat. (Vimmerby, Zweden)

1. Niet teveel inpakken

Sjouwen met een koffer is al een vervelend begin, en al helemaal als -ie zwaarder is dan mag. Aangekomen op je bestemming raakt je koffer compleet in de war en weet je niet meer welke broek je ook alweer kon matchen met welke shirt. Dus, nooit meer stress in de ochtend wat je aan kunt doen als je maar 3 broeken, één jurkje en een handvol shirts meeneemt. Ik teken ervoor, hoor. (Bovendien hou je veel meer ruimte over voor leuke souvenirs!)

In dit blog vertel ik je hoe je klein inpakt!

2. Trek comfortabele kleding aan

Natuurlijk willen we er allemaal uitzien als een perfecte Pinterest-foto maar niets zo erg als een hele dag rond banjeren in kleding die helemaal niet lekker zit. Kies voor gemak in plaats van de looks, je kent tenslotte toch niemand daar!

3. Verwacht er niet teveel van

En dat bedoel ik niet negatief, maar precies zoals het er staat. Probeer die mooie plaatjes in je hoofd niet teveel te voeden. Die witte stranden en palmbomen, een terras met een geweldig uitzicht en de mooiste instagram-spots moet je proberen je niet voor te stellen. Want een reis gaat nooit zoals jezelf hebt gepland. Sta je open voor nieuwe avonturen en wordt je elke ochtend wakker met ‘We laten ons weer verrassen vandaag‘ dan kan ik je garanderen dat alles ineens zoveel leuker is.

Over comfortabele kleding gesproken: check!

4. Doe wat goed voelt

En als dat net zoals mij is even lekker gek doen, just do it! Niemand die jou kent, behalve dan de fotografe in dit geval. Maar die is mijn gekkigheid wel gewend.

Heb je zin in een dutje tijdens zo’n warme dag, doe dat dan. Wil je lang opblijven en spelletjes doen go for it. En voel je de drang om te shoppen in de drukke steegjes…wat let je? Als je je goed voelt bij wat je doet, dan valt alles er omheen vanzelf op zijn plek.

5. Weg met die telefoon

Je vrienden op WhatsApp wachten wel, geen zorgen. Zodra je thuis komt kun je ze alles in geuren en kleuren vertellen en stiekem is dat nog veel leuker dan alles maar op internet te gooien. Een reis gaat altijd zo ontzettend snel voorbij, dat het zonde is om maar de hele dag op de telefoon te zitten. Kijk eens om je heen, naar alles wat je ziet gebeuren. Let maar op want opeens lijkt de wereld dan eventjes veel langzamer te gaan.

6. Houd een reisdagboek bij

Ik ben er zelf een groot fan van om alle avonturen en typische gebeurtenissen op te schrijven voor later. Hoe leuk is het dat je straks als je later ‘groot’ bent weer die boekjes kunt lezen. Wellicht besef je je dan weer ‘Jeetje, wat heb ik toch een geluk in het leven‘. Ik kan je vertellen dat ik dat nu al denk over het reisdagboek van vorig jaar. Bovendien sta je even stil bij die leuke momenten en kun je ze in geuren en kleuren herbeleven.

Lees ook: 3 x creatief om je reizen nooit meer te vergeten!

7. Genieten!

En dan komt alles samen in het aller-aller-allerbelangrijkst en dat is genieten. Het kan je helpen om soms even ergens stil te staan en te denken ‘Verdorie… ik sta gewoon in (vul plaats in)‘ Het zijn de kleine dingetjes waardoor je dan ineens inziet hoe mooi de wereld is en vooral hoe fantastisch het is dat jij daar dan bent. Je weet nooit of je er nog eens komt, dus better enjoy it!

Pas ze maar eens toe tijdens je volgende trip en zie het voor jezelf!

Woestijn marokko

Lees ook: 8 x verrassende mindfulness tips van mij voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *