stad mdina te doen

Hoe dan?! Reizen met alleen handbagage?!

Mij zeggen ze telkens: ‘Hoe doe je dat dan?! Kun jij echt alleen reizen met handbagage?‘ Jup. Echt waar. Niet altijd, maar zodra ik maar een weekje weg ben, dan ga ik de uitdaging aan om alleen te reizen met mijn rugzak!

Dan heb je de challenge, wat neem je dan mee? En wat laat je allemaal thuis, dat vooral. Want elke keer denk je weer ‘Oh! Dit wil ik ook meenemen‘. en krijg je het dan uiteindelijk voor elkaar om vijf paar schoenen in te pakken terwijl je 5 dagen weggaat. Als vervolg: een propvolle koffer. Zeer onhandig met sjouwen én heel chaotisch op je hotelkamer.

En achteraf denk je altijd weer ‘Waarom heb ik dit allemaal mee?!’

Gelukkig door te reizen
Vrij als een vogel met alleen je rugzak!

Voordat we beginnen…

Voordat je kunt gaan beginnen met inpakken, heb je eerst speciale packing cubes nodig. Dit zijn super handige (en leuke) zakken met een rits die je lekker vol kan proppen. Zo blijft het lekker compact en blijft je tas uiteindelijk fijn georganiseerd. Maar… waar shop je nou die packing cubes? Je vindt ze bijvoorbeeld bij Bol.com!

Terwijl je wacht op je bestelling…

Ondertussen maken we een lijstje met alles wat je moet meenemen. Zo kun je namelijk ook beslissen wat je écht nodig hebt en wat toch wel thuis kan blijven. Dit is soms lastig om te beslissen. Ik denk altijd ‘De helft wat je inpakt gebruik je anders toch niet‘. Ben ik een week weg, dan kan ik vast dat leuke jurkje en spijkerbroek twee keer dragen. Zo heb je al vier dagen aan kleding. Shirtjes zijn ook mijn favoriet, want die rollen lekker klein op. De outfit die het grootst is om in te pakken kun je aantrekken in het vliegtuig. Handig toch?!

Keuzes, keuzes…

Het is dus soms best wel even streng zijn voor jezelf. Dit neem ik mee… en dit niet! Verbeeld jezelf al op locatie van bestemming: gebruik ik dit? Heb ik dat dan wel nodig?! Bovendien kun je nog altijd ter plekke iets kopen als je het tóch nodig hebt. Vaak kies ik ervoor om outfits samen te stellen, waarvan ik de broek of het rokje kan matchen met andere shirts. Ik ben niet zo’n mode-held en Pinterest helpt me met leuke setjes. Het is best fijn om ook níét voor aap te lopen, toch?!

reizen met alleen handbagage
Rrrrrollen maar…! 2 broeken, 2 jurkjes, 3 t-shirts.

Inpakken maar!

Je packing cubes binnen? Top! Dan gaan we inpakken!

Begin met het oprollen van al je kleding. Broeken, shirts en jurkjes kunnen bij elkaar in een van de grote zakken. Ondergoed en sokken samen in één kleine zak. Voor elke dag een paar met één extra is altijd wel handig. Zorg dat in een van de kleine zakken je ondergoed en sokken komen. Enne, rollen die handel! Als je je kleding rolt past er namelijk het meest in. Bovendien zorgt het ervoor dat het minder zal kreukelen. Win – win, dus 🙂

reizen met alleen handbagage
Dit is écht alles wat ik meeneem. Alles in miniformaat.

Het volgende zakje is voor je toiletartikelen. En onthoud: neem alleen mee wat je écht gaat gebruiken. Grote flacons zijn niet handig, dus vul eventueel kleine potjes met je dag/nachtcrème en andere producten.
Koop mini versies van tandpasta, deodorant en crème. Rituals heeft bijvoorbeeld een hele reislijn te koop, die ik graag gebruik op reis.
Als shampoo neem ik altijd een shampoo bar mee van bijvoorbeeld Lush of ShampooBars.

reizen met alleen handbagage

Er gaat meer in dan je denkt!

Zo zie je, zo’n grote koffer heb je helemaal niet nodig. Op bovenstaande foto zit kleding voor een midweek; 2 jurkjes, 2 broeken en 3 shirts. Zelfs een extra paar schoenen en onderin de tas zitten alle toiletartikelen.

Het belangrijkste zit nog niet in de tas… je paspoort!


Lees ook: 3 x creatief om je reizen nooit meer te vergeten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: