Toen we op onze grote pretparktour in Florida gingen bezochten we van allerlei parken. Waaronder Universal Studios met the wizarding world of Harry Potter (hemel op aarde voor de Harry Potter fan!) en uiteraard alle vier de Disneyparken. Je hebt er Magic Kingdom, het zo geheten ‘kasteelpark’ en de Walt Disney studios die je beide misschien ook kent van die in Disneyland Parijs. Daarnaast kun je ook naar EPCOT, waar je door de diverse werelddelen loopt met her en der wat attracties. Als laatste Disney’s Animal Kingdom; mijn absolute favoriet! Dit is waarom je écht Disney’s Animal Kingdom moet bezoeken.

Dierentuin meets themapark

Ik weet nog goed dat we onze Uber bestelde om ons naar Disney’s Animal Kingdom te brengen. Toen wist ik nog niet dat dit één van mijn favoriete themaparken zou worden. We waren in Amerika, maar toch sprak onze driver nauwelijks engels. En of het een scam was of gewoon dommigheid, hij bracht ons niet naar de ingang van het park maar naar de personeelsingang. De extra tien minuten die we terug moesten rijden naar de ingang waren natuurlijk voor onze rekening. Maar, enfin… we waren er!

Wie wel eens in de Beekse Bergen of Wildlands is geweest kan zich misschien een beetje voorstellen hoe Animal Kingdom is. Het is een dierentuin maar dan met hele vette attracties en shows die niet zouden misstaan op Broadway. Echt waar! Het is verdeeld in de vijf themagebieden Pandora – the world of Avatar (helaas tijdens mijn bezoek nog nét niet geopend), Discovery Island, Africa, Rafiki’s planet watch, Asia en Dinoland U.S.A.

Bij aankomst in het park kwamen we al gauw aan bij de immens grote Tree of Life. Waar we, als we goed keken, allerlei dieren konden herkennen op de stam. Onder de wortels van de boom bevond zich de attractie A Bugs Life, een 4D film. Het voelde écht alsof we ons ergens ver in de wildernis bevonden, ver van de bewoonde wereld. Het is er enorm groen, met een rivier die door het park stroomt. Het is met stip dan ook wel het aller groenste park van Disney, misschien dat ik het daarom zo fijn vind aanvoelen. In ieder deel van het park vind je passend entertainment bij het themagebied en ook de horeca is er compleet op aangepast. Je vind er dumplings in Azië, koekjes in de vorm van allerlei wilde dieren en bij Starbucks krijg je een enorme cinnamon bun in de vorm van Mickey. (Alles is Mickey vorm is toch ook véél lekkerder?!

Bij de attractie Kilimanjaro Safaris word je in een grote jeep rondgereden door het dierenrijk van de Afrikaanse Savanne. Pal voor je neus vind je er neushoorns, giraffes en krokodillen. Je komt zelfs zó dichtbij de leeuwen dat je denkt dat je zo opgevreten kunt worden. Disney heeft dit slim aangepakt door héle diepe grachten te graven tussen de jeep en de leeuwen, waardoor het lijkt alsof je super dichtbij komt. Het zou ook geen attractie zijn zonder een beetje humor, want wanneer we een bruggetje passeerde riep de medewerker door de microfoon dat we misschien wel door de brug zouden zakken. En dat krakende geluid klonk dan ook luid vanonder de Jeep.

Mijn favoriete attractie van Disney, misschien wel wereldwijd, is Expedition Everest, de enorme berg die je hieronder op de foto ziet. In deze spannende achtbaan is een verhaal gecreëerd van de welbekende Yeti uit de buurt van de Mount Everest in Nepal. Je raast er door de berg heen om te ontsnappen van het sneeuwmonster, en op een gegeven moment maak je bijna een crash als de baan lijkt te eindigen. Dan schiet je plots, in volle vaart, achteruit door de baan.

Bij de musical Finding Nemo in Dinoland U.S.A. duik met de bekende figuren Dory en Nemo in een onderwater avontuur. Deze show was écht geweldig goed met veel humor en spanning. Bovendien een handige break van de hitte 😉

Voor mij is dit daarom écht een van mijn favoriete themaparken. Door de gehele sfeer, het geweldige aanbod van attracties en het vele groen en water.

Disney animal kingdom
DSC_0411-3
DSC_0494-2
previous arrow
next arrow

Lees ook; 7 x goedkoop naar Walt Disneyworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *