Ik ben écht gek op reizen, en ik wil er liefst minstens ééntje op de planning hebben staan om naar uit te kijken. Wél ben ik hoogsensitief… is dat dan wel zo’n goede combinatie? Drukke steden, opgepropt in een vliegtuig en nooit eventjes alleen als je met een gezelschap reist. Hoe bolwerk je dat? Zo ga je hoogsensitief op reis, met 3 x heel belangrijke tips.

1. Planning

Zonder goede plannen heb je geen goede reis. Tenminste, niet in mijn geval. Naast dat het gewoon ontzettend leuke voorpret is, bereid ik ook mijn eigen ‘koppie’ voor op het onbekende. Het klinkt misschien heel stom, maar het liefst kijk ik vele videos van allerlei plekken waar we langs zouden kunnen komen. En dan heb ik het over het vliegveld tot bezienswaardigheden maar ook voorbereiding op hoe het land in elkaar steekt. Geheel plannen is vrijwel onmogelijk en je zult áltijd onverwachtse dingen meemaken, maar door mezelf alvast in te lezen scheelt mij dat veel kopzorgen ter plekke.

Gelukkig door te reizen
De natuur opzoeken is ook altijd een geweldig medicijn! Zoals bijvoorbeeld het mooie Beieren in Duitsland. Sowieso HSP-proof.

2. Reisgezelschap

Reizen met z’n tweeën of meer is altijd gegarandeerd plezier en gezelligheid. Ze zeggen ook niet voor niets dat je elkaar pas echt leert kennen op reis. Ik vind het daarom ook fijn om van tevoren alvast door te spreken, onder het genot van een hapje en drankje, wat je verwachtingen zijn. Zo ben je in ieder geval goed ingespeeld voor vertrek van je reis!

3. Rustmomentjes

Soms moet je gewoon effe bijkomen van al die indrukken die je opdoet. Vooral in de stad is dat af en toe best lastig. Zo had ik dat bijvoorbeeld ook in Marokko, maar met een dutje kon ik alles aan! Overal getoeter, mensen massa’s en nergens een beetje groen. Hoe geweldig het ook is om steden te ontdekken, je zult jezelf zo nu en dan even moeten laten opladen. Een gezellig cafétje opzoeken voor een bak koffie kan al genoeg zijn. Dan kun je op je gemakje nog wat plannen doorspreken en kun je eventjes bijkomen. Een andere favoriet is natuurlijk een dutje doen in je hotelkamer, maar dat is niet altijd even handig en dichtbij.

De beste tips voor Smaland Zweden
Een reis naar Zweden als HSP’er is ook hélemaal aan te raden. Je komt terug als herboren!

Last but not least!

Maak vooral plezier en luister naar jezelf en je lichaam en maak dit ook bespreekbaar met je reisgenoten. Je trip is zóveel fijner als je jezelf op je gemak en opgeladen voelt.

Lees ook; Leren van de wereld? 100% geluk door reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *