Voor velen is het een droom die erg ver weg lijkt, of misschien wel ongrijpbaar. Dat snap ik helemaal! Een tiental jaren terug dacht ik ook ‘Het zal me nooit lukken om daar naartoe te gaan‘. En tóch gebeurde het! En het was ge-wel-dig!

We boekten onze trip zo’n drie maanden van te voren, wat voor een Disneyworld bezoek vrij kort is. Het was dus plannen geblazen om alles tot in de puntjes te regelen! We bestelden tickets, planden onze bezoekjes, reserveerden FastPass en restaurants. Er komt dus veel op je af om je Disney ervaring helemaal goed te krijgen. Máár je krijgt er een hoop voorpret van!

tips voor disney in amerika
Het kasteel met Walt en Mickey in Magic Kingdom.

Wat voor parken zijn er eigenlijk?

Walt Disneyworld is maarliefst rijk aan vier themaparken. Het Magic Kingdom is daarvan de meest bekende met zijn felroze kasteel met blauwe daken. Je vindt hier attracties als Space Mountain, Phantom Manor en ook diverse darkrides van de verschillende sprookjesfilms.

Disney’s Hollywood Studios is één van de populairste op dit moment, vanwege de opening van Galaxy’s Edge. Daar kan de Star Wars liefhebber zich helemaal laten onder dompelen in deze wereld. Ook nieuwe attractie Mickey’s Runaway Railway is daar erg populair.

Animal Kingdom is van een heel ander kaliber. Daar loop je door het groen langs de wilde dieren, maak je een achtbaan rit en ga je daarna op safari. Stiekem is dit mijn favoriete Disneypark van de vier!

In EPCOT reis je door diverse werelddelen én attracties rondom World Showcase Lagoon, het grote meer waar je in een grote ronde omheen loopt. In Scandinavië ontmoet je Anna en Elsa en in Engeland eet je fish en chips. Het gaat hier vooral om de beleving van diverse landen!

De grote koepel Spaceship Earth in EPCOT, waarin zich een attractie bevindt.Eigenlijk mag je hiervan natuurlijk geen één missen. Moet je écht een keuze maken, bekijk dan het aanbod en kies wat jij het leukst vindt.

Disneyworld tickets, waar bestellen?!

Je kunt natuurlijk voor de makkelijke weg kiezen, en ze ‘gewoon’ via de Disneyworld website bestellen. Dat is makkelijk en ze zijn dan ook direct gekoppeld aan je account. Maar met ongeveer net zoveel moeite kijk je tóch even rond bij andere websites. Je kunt denken aan Attraction Tickets Direct of Undercover Tourist. Beide 100% te vertrouwen, ik heb ze getest! (Met miljoenen anderen). De tickets ontvang je in je mailbox en koppel je gemakkelijk aan je My Disney Experience app. (Effe downloaden, dus!)

Drukke dagen omzeilen, het kan!

Uiteraard ligt het aan de periode van bezoek of het rustig of juist extreem druk is. De zomervakantie, spring break en belangrijke holidays kun je het best vermijden, want dan is het vrijwel áltijd druk. Buiten die maanden om kun je creatief omspringen met je planning van je Disney bezoekjes. Websites met een Crowd Calander bieden je zo een kijkje in de voorspelling van de bezoekersaantallen. Zo weet je precies wanneer je wél en niet een bezoek wil brengen aan één van de gekozen parken. Stoplicht op groen, dan plan je uiteraard een bezoekje op die dag!

Vervoer van en naar de parken

Vele wegen lijden naar Ro… euh Disney. Slaap je on property (d.w.z. in een Disneyhotel) dan kun je gebruiken maken van het enorme netwerk van gratis shuttle services die van het ene naar het andere resort rijden. Heb je een hotel geboekt die niet van Disney is, dan kun je kijken naar andere opties. Vaak bieden hotels ook een shuttle service aan, soms wel tegen betaling. Is dit belangrijk voor je, zoek dan een hotel die dat sowieso aanbied. Ook kun je vrij gemakkelijk een auto huren, maar let wel op de bijkomende kosten van het parkeren bij de parken. Die kosten zijn aanzienlijk hoog, zeker als je van plan bent om meerdere dagen te gaan. Een andere optie, bij mij favoriet, is het bestellen van een Uber of Lyft. Bij je ontbijt bestel je er eentje en hoppa, je bent snel ter plekke en zo bij de ingang! Zeker met een vriendengroep is dit handig, je deelt dan gewoon de kosten. Ben je als niet resort gast tóch benieuwd naar al die vele hotels? Je mag gewoon gebruik maken van de shuttle diensten van Disney! Zo kun je overal toch een kijkje nemen.

Happy Holidays vanuit Disney Springs… in Januari… met 25 graden!

Shoppen, slenteren en dineren in Disney

Dat doe je in Disney Springs! Je vindt er vele Disneyshops met toffe souvenirs, een Bath en Bodyworks, Starbucks, een Lego store en bekende restaurants als Earl of Sandwich, Rainforest Café en nog véél meer. Hier kun je zo een paar uren vertoeven en voor je het weet sleep je een tas vol souvenirs mee terug. (Psst: je kunt bijvoorbeeld een dagje naar een park gaan en hier ‘s avonds naartoe gaan. Vanaf Hollywood Studios pak je zo een gratis transfer naar Disney Springs)

Plannen, plannen en nog eens plannen!

Dat is écht het keyword voor jouw reis naar Orlando. Plan de dagen van je bezoek, koppel je tickets aan de My Experience App en reserveer alvast Fastpassen en eventueel de restaurants die je heel graag wilt bezoeken. Het kost even wat werk, maar ter plekke zul je er zeer blij mee zijn! Het makkelijke is dat je ook naderhand nog kunt wisselen in je fastpass-reserveringen, mocht er iets veranderen in je planning.

Let op! Vanwege Corona-maatregelen kan het zijn dat een aantal van bovenstaande opties niet mogelijk zijn.

Vragen tijdens het plannen?! Je mag je altijd contacteren via de contactpagina of via Instagram @echtietsvoornadia

Lees ook; 7 x goedkoop naar Walt Disneyworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *