Maar 2,5 uur vliegen is het naar Malta en zodra je land ben je in een andere wereld. Het voelt Europees aan maar heeft ook heel erg Arabische invloeden, en die mix… die is heel erg tof! Het eiland Malta is vrij klein want in een uurtje tijd rijd je van de ene naar de andere kant van Malta. Het leuke daaraan is, dat je echt het gevoel hebt dat je na een paar dagen álles gezien hebt. En waarschijnlijk heb je dat dan ook. Bij andere citytrips, is dat vrijwel onmogelijk.

De zes leukste en mooiste plekken die we gezien hebben, deel ik graag met jou!

1. De oude vestingstad Valletta

Het uitzicht vanaf Sliema op Valletta is fantastisch. Al helemaal als je de veerboot pakt en langzaam dichtbij nadert. Bij aankomst op Vallette lijkt het alsof je door Parijs loopt, maar dan met hele stijle steegjes. Je vindt er een tal aan hele leuke en kleine restaurantjes en fotogenieke straatjes.

2. Vissersdorp Marsaxlokk

Marsaxlok zien in malta
Marsaxlok zien in malta
Marsaxlok zien in malta
Marsaxlok zien in malta
Marsaxlok zien in malta
678adc0e-cbf2-4c16-9f83-d24b0b004d10
c6142222-7d0f-4bd0-b30f-0e2eb42fe30b
e799ee54-9081-43c6-95f8-333d532f7659
previous arrow
next arrow

Even tot rust komen kan heel goed in Marsaxlokk. Lekker struinen of de naastgelegen markt om lokale honing en zeep te kopen, of in de zon genieten van een kopje koffie.

3. De oude hoofdstad Mdina

stad mdina te doen
stad mdina te doen
tips voor malta
stad mdina te doen
stad mdina te doen
DSC_3777
DSC_3795
tips voor malta
1c3dca86-a07b-4086-ad10-4170e680877a
stad mdina te doen
previous arrow
next arrow

Dit is de oude hoofdstad van Malta, ommuurd door een grote beige vesting. Je voelt je letterlijk door de geschiedenis wandelen, langs paleizen en een grote kathedraal. En het voelde zelfs een klein beetje alsof je in Marokko bent. Deze plek móét je echt hebben gezien als je naar Malta gaat. Tegen lunchtijd kun je er heerlijk Ftira krijgen, Maltees brood met een tomatenmengsel en tonijn, kappertjes en olijven.
Wij bezochten ook de Mdina dungeons. Niet omdat het nou zo goed stond aangeschreven, maar meer omdat we er voor 2 euro naar binnen konden als ‘student’. (Ik ben helemaal geen student… maar we werden aangesproken als zodoende… tja, dan zeg ik geen nee!) In dit museum vind je een lugubere geschiedenis van Malta. Stiekem vonden we het best leuk, voor die prijs.

4. De Blue Grotto

Ja, het is vreselijk toeristisch. Ja, je moet het gezien hebben. En nee, je kunt het niet zelf bezoeken. Een tourist trap wil ik het niet noemen, want het is oprecht heel erg mooi. Maar erg toeristisch is het wel. Hoe vroeger je hier bent, des te rustiger is het. Het blauwe water is sprookjesachtig en vooral als je de grotten in vaart, waar je het zand op de bodem bijna kunt aanraken. Overslaan mag je dit dus echt niet!

5. Golden Bay

reis tips voor malta

Een stranddagje kun je hier mooi faciliteren! Je kunt er heerlijk zonnen of een duik in het heldere water nemen. En door velen is dit verkozen tot het mooiste strand van Malta. Een goede reden om hier neer te ploffen voor een rustig dagje strand.

6. Dingli cliffs

In een rode pickup reden wij, met de wind in onze haren, langs de kliffen van Malta. Wat écht een geweldig uitzicht verschaft over de 200 meter hoge kliffen. We zagen zelfs een oude auto in het ravijn liggen. En lukt het je om de zonsondergang hier mee te pikken, dan is je trip naar Malta helemaal compleet.

Lees ook; reisverhaal / Magisch mooi Malta (1/3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *