Het blijft voor mij altijd een leuke strijd om de goedkoopste mogelijkheden te vinden. De beste vliegtickets, hotels en reisperiodes. Veel mensen zeggen ‘Zo’n reis die jij naar Japan maakte, dat kan ik mij echt niet veroorloven!’. Geloof mij, dat kun je wel! Als je maar slim omgaat met de planning van je reis, dan komt alles ineens binnen handbereik. Dus, geen smoesjes meer maar tijd om de wereld te ontdekken! Want hoe reis je goedkoop; ik deel 5 onmisbare stappen speciaal voor jou.

Stap 1; de beste reisperiode kiezen

Je hebt een vast al een bestemming in je hoofd waar je graag naartoe reist. Maar wat is dan nu de vervolg stappen? Voordat je begint met boeken zul je eerst moeten kijken wanneer je er naartoe wilt en kunt gaan. En dat is nou nét één van de belangrijkste stappen: het kiezen van de juiste reisperiode. Niemand wil rondlopen in enorme hitte, vakantieperiodes of nog erger: orkaanseizoenen. Check daarom eerst heel goed wat de beste reisperiode is voor jouw bestemming. Je kunt dit het beste vinden door jouw gewenste bestemming in de tikken met daarbij ‘beste reisperiode’. En voila, je krijgt er vaak duidelijke schema’s bij met de voors- en tegens van jouw gekozen land. Super makkelijk en doeltreffend.

Stap 2; vliegtickets

De juiste periode is gekozen en nu is het tijd voor de goedkoopste vliegtickets! Vliegtickets zijn vaak drie maanden van tevoren op z’n goedkoopst. Je kunt bijvoorbeeld zoeken via SkyScanner en Cheap Tickets. Maar vóórdat dat überhaupt al naar deze websites vliegt, zet dan eerst je privémodus (windows) of incognitovenster (Mac) aan. Deze stap kun je echt níét overslaan, omdat hierdoor cookies worden opgeslagen. Je eerste bezoekje is vaak oriënterend om te kijken wat je ongeveer kwijt bent aan zo’n ticket. De volgende keer dat je de website weer bezoekt zul je gauw merken dat de prijzen zijn gestegen, en dat herhaalt zich totdat jij denkt ‘Oei, het stijgt wel heel snel… ik ga nu boeken!’. Dat ontwijk je dus door privé te zoeken, waardoor cookies niet worden opgeslagen.
Bij het zoeken naar het ticket die jouw naar je droombestemming vliegt, kun je het beste klikken op kalender view. Zo zie je wat een ticket gedurende een hele maand of week kost en kun je er zo de goedkoopste dag (vaak doordeweeks) uit plukken. En klaar is kees!

Zo reis je goedkoop
100 Japanse Yen, wat doe je ermee? Je toekomst laten voorspellen of een ijsje kopen?

Stap 3; vervoer

Hoe kom je van het vliegveld naar je hotel? Tja… ook daar moet je over nadenken! Gelukkig kun je op internet álles vinden en sta je niet voor verrassingen op het vliegveld. Vaak kun je online tickets bestellen voor een bus shuttle of een treinticket. Ook Lyft biedt vaak gereduceerde prijzen aan om bij jouw eindbestemming aan te komen. Zoek je dit van tevoren uit, dan hoef je na een lange vlucht niet meer te zoeken. Geloof me… dat is heel fijn!

hoe reis je goedkoop

Stap 4; hotelovernachting

Het is wel fijn als je dan ook nog eens een betaalbaar onderkomen vindt, zonder kakkerlakken en beschimmelde gordijnen. Ik ben een enorme fan van Booking.com en boek daar vrijwel altijd. En het leuke is: hoe vaker je boekt hoe meer korting te krijgt. Maar ook via AirBnb kun je goedkope kamers of appartementen vinden. Je kunt bij beide websites invullen wat je maximaal wil besteden.

Ook de locatie van jouw onderkomen is niet onbelangrijk. Ga je een citytrip maken, dan is het handig om een accommodatie te vinden in het centrum. Uiteraard betaal je iets meer als je centraal verblijft, maar weeg dit af met kosten van taxi en OV.

Stap 5; op onderzoek!

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, wil je natuurlijk veel toffe dingen doen. Waar je dan ook heengaat: zoek het goed uit! Duik Google, Pinterest, Instagram en TripAdvisor in en ga op zoek! Zo kom je er sowieso achter waar de mooie dingen te vinden zijn, waar je goedkope tickets vind voor bezienswaardigheden en waar je lekker én goed kunt eten. Deze stap is echt cruciaal. Doe je dit niet, dan zul je merken dat je er ter plekke geen tijd, zin en puf voor hebt. Schrijf al dat voorwerk in een boekje of zet het in je notities van je telefoon… succes gegarandeerd!

Eten in Marrakech
In Marokko krijg je voor nog geen €5,- een geweldige salade én smoothie!

Stap 6; geniet!

Heb je al dit voorwerk gedaan, dan is stress op je reisbestemming niet meer nodig. Natuurlijk heb je geen vat op alles, maar grotendeels weet je wat je te wachten staat en is het tijd om te genieten!
Wil je meer lezen over genieten op je reizen? Lees dan ook zeker onderstaand blog!

Lees ook: Leren van de wereld? 100% geluk door reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *