Zo reis je goedkoop

Zo reis je goedkoop; 5 onmisbare stappen

Het blijft voor mij altijd een leuke strijd om de goedkoopste mogelijkheden te vinden. De beste vliegtickets, hotels en reisperiodes. Veel mensen zeggen ‘Zo’n reis die jij naar Japan maakte, dat kan ik mij echt niet veroorloven!’. Geloof mij, dat kun je wel! Als je maar slim omgaat met de planning van je reis, dan komt alles ineens in handbereik.

Stap 1; de beste reisperiode kiezen

Je hebt een vast al een bestemming in je hoofd waar je graag naartoe reist. Maar wat nu? Voordat je begint met boeken zul je eerst moeten kijken wanneer je gaat. En daar is één van de belangrijkste stappen: de juiste reisperiode uitzoeken. Niemand wil rondlopen in enorme hitte, vakantieperiodes of nog erger: orkaanseizoenen. Check daarom eerst heel goed wat de beste reisperiode is voor jouw bestemming.

Stap 2; vliegtickets

De juiste periode is gekozen en nu is het tijd voor de goedkoopste vliegtickets! Die zijn vaak 3 maanden van tevoren op z’n goedkoopst. Je kunt bijvoorbeeld zoeken via SkyScanner en Cheap Tickets. Enne psssst: áltijd zoeken in je privémodus (windows) of incognitovenster (Mac).
Bij het vinden van hét ticket kun je het beste meerdere dagen bekijken, vaak zijn doordeweekse dagen ook veel goedkoper.

Zo reis je goedkoop
100 Japanse Yen, wat doe je ermee? Je toekomst laten voorspellen of een ijsje kopen?

Stap 3; vervoer

Hoe kom je van het vliegveld naar je hotel? Tja… ook daar moet je over nadenken! Gelukkig kun je op internet álles vinden en sta je niet voor verrassingen op het vliegveld. Vaak kun je online tickets bestellen voor een bus shuttle of een treinticket. Ook Lyft biedt vaak gereduceerde prijzen aan om bij jouw eindbestemming aan te komen. Zoek je dit van tevoren uit, dan hoef je na een lange vlucht niet meer te zoeken. Geloof me… dat is heel fijn!

Stap 4; hotelovernachting

Het is wel fijn als je dan ook nog eens een betaalbaar onderkomen vindt, zonder kakkerlakken en beschimmelde gordijnen. Ik ben een enorme fan van Booking.com en boek daar vrijwel altijd. En het leuke is: hoe vaker je boekt hoe meer korting te krijgt. Maar ook via AirBnb kun je goedkope kamers of appartementen vinden. Je kunt bij beide websites invullen wat je maximaal wil besteden.

Ook de locatie van jouw onderkomen is niet onbelangrijk. Ga je een citytrip maken, dan is het handig om een accommodatie te vinden in het centrum. Uiteraard betaal je iets meer als je centraal verblijft, maar weeg dit af met kosten van taxi en OV.

Camping europa park
Kies je voor een luxe hotelovernachting of voor een kampeerplekje…?
Kamperen in Europa-Park ->

Stap 5; op onderzoek!

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, wil je natuurlijk veel toffe dingen doen. Waar je dan ook heengaat: zoek het goed uit! Duik Google, Pinterest, Instagram en TripAdvisor in en ga op zoek! Zo kom je er sowieso achter waar de mooie dingen te vinden zijn, waar je goedkope tickets vind voor bezienswaardigheden en waar je lekker én goed kunt eten. Deze stap is echt cruciaal. Doe je dit niet, dan zul je merken dat je er ter plekke geen tijd, zin en puf voor hebt. Schrijf al dat voorwerk in een boekje of zet het in je notities van je telefoon… succes gegarandeerd!

Eten in Marrakech
In Marokko krijg je voor nog geen €5,- een geweldige salade én smoothie!

Stap 6; geniet!

Heb je al dit voorwerk gedaan, dan is stress op je reisbestemming niet meer nodig. Natuurlijk heb je geen vat op alles, maar grotendeels weet je wat je te wachten staat en is het tijd om te genieten!
Wil je meer lezen over genieten op je reizen? Lees dan ook zeker onderstaand blog!

Lees ook: Leren van de wereld? 100% geluk door reizen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: