Het is een énorm onderdeel van mijn reisbucketlist: alle Disneyparken ter wereld bezoeken. Inmiddels kan ik Parijs, Orlando, Shanghai en Tokyo afvinken. Alleen Californië en Hong Kong staan nog op de lijst, en dan heb ik ze allemaal gezien en meegemaakt. Tot nu toe was iedere Disney ervaring echt geweldig, met ieder park zijn eigen stempel.
Hoe je al die landen en parken bezoekt? En wat komt erbij kijken? Hier vertel ik het je!

Welke Disneyparken zijn er?

Als je alle parken van Disney op zou tellen, dan kom je uit op 12 stuks (!).

Frankrijk
De twee Disneyparken net buiten Parijs (Disneyland en Walt Disney Studios) zijn de parken die ik veruit het vaakst heb bezocht. Vele jaren zelfs als abonnementhouder, zodat ik meerdere keren per jaar kon gaan. Het smaakte uiteindelijk naar meer, omdat ik de verhalen hoorde van al die andere parken op de wereld.

Amerika
Het allereerste Disneypark opende in Californië en heeft inmiddels twee locaties. Daarna volgde het Walt Disneyworld resort in Florida, waar maar liefst vier parken te bezoeken zijn; Magic Kingdom, EPCOT, Hollywood Studios en Animal Kingdom.

Alle disneyparken ter wereld bezoeken?
Magic Kingdom in Walt Disneyworld in Florida)

China
Zelfs in het verre Shanghai en Hong Kong vind je in beide steden een Disneyland. De één met het grootste kasteel ter wereld… de ander met de kleinste.

Japan
Hier vind je veruit de meest excentrieke parken van Disney in Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea. Waarvan zeker die laatste uniek is in zijn soort.

Dat alles bij elkaar opgeteld zijn dat 12 parken. En dat is nog exclusief de twee waterparken van Disney in Orlando. (Disney’s Blizzard Beach en Typhoon Lagoon) Dus, ja. Je kunt er zelfs nog 14 van maken!

Tips voor Shanghai Disneyland
Het immens grote kasteel van Shanghai Disneyland!

Wat kost zo’n Disneytrip?

Daar zit héél erg veel verschil in. Uiteraard is een bezoek aan Disneyland Parijs het best voor de portemonnee, omdat dat vanuit Nederland het makkelijkst te bereiken is. Je kunt ervoor kiezen om zelf je hele reis samen te stellen, waardoor je gegarandeerd minder kwijt bent dan wanneer je dit bijvoorbeeld via een reisbureau boekt. Daarnaast heb je ook de keuze om bij Disney on property te overnachten, maar ook daar hangt een (vrij hoog) prijskaartje aan. Uiteraard is dat natuurlijk wel het allerleukste. Als je het, net als ik, budgetvriendelijk wil aanpakken dan boek je zelf een hotel en vlucht wanneer die in de aanbieding zijn. Zo was ik voor iedere Disneytrip (waar dan ook ter wereld) gemiddeld zo’n € 1500 – € 2000 kwijt aan vliegtickets, hotelovernachting, vervoer én Disneytickets! Hierbij komen natuurlijk de te maken kosten die je ter plekke maakt zoals eten en souvenirs. En vooral dat laatste is een gevoelig onderwerp… haha.

Tokyo disneyland
Het zeer unieke uitzicht in Tokyo DisneySea.

Welk park moet ik écht bezoeken?

Dan is aan jou de vraag: wat wil jij?! Wil je de meeste parken op één plek en geweldig weer, dan ga je naar Orlando. Lijkt het je vet om het allereerste park ter wereld te bezoeken, dan ga je naar Anaheim (nabij Los Angeles).

Hoewel je misschien zou denken dat Disneyland Shanghai, Hong Kong en Tokyo veel op elkaar lijken omdat het Azië is, dan heb je het mis. In Shanghai Disneyland vind je attracties met een vergevorderd mechanische twist en een verbluffende kwaliteit. En het kasteel is al net zo verbluffend! In de Tokyo parken vind je extreme gastvrijheid én ook hele gave attracties in een bijzonder en uniek zee-thema. Hong Kong is het kleinste park van allemaal, maar gelegen in een bergachtige omgeving en heeft één van de beste darkrides ter wereld.

Heb je hieruit écht geen keuze kunnen maken…tja… dan heb je net als mij het vonnis om ze dan maar allemaal af te moeten reizen. Hè, wat vervelend!

lekker eten in disneyland parijs
Disneyland Parijs: ook een zeer mooi kasteel met excentrieke boompartijen.

Oh oeps… ik heb Disneyland Parijs niet genoemd! Dat komt omdat het zó dichtbij is dat het eigenlijk binnen handbereik ligt. En naar mijn mening ook het minste park vanwege het relatief kleine aanbod en het vele onderhoud. (De heren van podcast Themetalk vertellen je daar graag meer over!) Dat neemt niet weg dat het niet heel leuk is om Disneyland Parijs te bezoeken. Sterker nog: ik heb vele tips voor je!

Mijn persoonlijke keuze

Help! Ik kan ook niet kiezen! Wél kan ik je aanraden, als je toch echt die keuze moet/wil maken om naar Walt Disneyworld in Orlando te gaan. Hier heb je zo’n groot aanbod van Disney dat je hier wel weken zoet zou kunnen zijn. Je vindt er een mix van wat er overal in de wereld te vinden is aan Disney. Héle toffe shows, parades en geweldige immersive themagebieden zoals het nieuwe Star Wars Galaxy’s Edge. Bovendien vind je voor dit resort ook geregeld aanbiedingen bij diverse reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen. Kijk maar eens bij TUI.

Lees ook; 7 x goedkoop naar Walt Disneyworld

Alle disneyparken ter wereld bezoeken
Denk maar zo: het is maar een kleine wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *