Ken je dat? Je komt thuis van een geweldige reis. Je koffer vol met souvenirs, ansichtkaarten en entreetickets van musea en nationaal parken. Je hoofd loopt over door al het moois wat je gezien en meegemaakt hebt en het liefst zou je geen van die dingen ooit nog vergeten. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat ook echt niet vergeet? 

Het begint al op de reis zelf. Je kunt natuurlijk ter plekke een reisdagboek bijhouden, maar geloof mij: daar heb je veel energie voor nodig. Mij is dat nooit echt goed gelukt, omdat ik aan het eind van een dag ontdekken doodop in het hotel op bed lag. Wat me wél lukt is het bijhouden van onze avonturen in mijn telefoon. In mijn notitie app schrijf ik alles op, zodat ik dit later thuis in een leuk boek kon verwerken. 

Heb je een keer niets te doen? Zoals in deze periode waar we thuis geisoleerd zitten vanwege het corona-virus. Ga dan eens aan de slag om al die avonturen uit te werken in reisboekjes, fotoboeken en andere creatieve uitspattingen. Daarom hier een 3-tal tips om jouw reizen nóóit meer te vergeten!

Reisboekjes

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van de kraft-boekjes van Dille en Kamille. Ze zijn perfect om je verhalen in te schrijven of om allerlei poespas in te plakken. De meeste reisboekjes zijn gemaakt in dit boekje, maar ook deze is favoriet!

Reisboekjes van Zweden, Oostenrijk & Duitsland, Shanghai, Florida en Tokyo.

Fotoboeken

Tegenwoordig zijn er tal van websites waarbij je de mooiste fotoboeken kunt maken. Veel hoeven ze niet te kosten, en vaak download je software waar je je foto’s heel simpel kunt invoegen. Je kunt met deze software in één klik zelfs automatisch jouw hele boek laten vullen. Ik maak mijn boeken altijd bij Albelli, zodat mijn fotoboeken ieder jaar van hetzelfde formaat en kwaliteit zijn. Bovendien vind ik het leuk om de foto’s te linken met de verhalen in mijn reisboekjes, door nummers op de foto’s te zetten die verwijzen naar het boekje. Zo hoef ik sommige hilarische momenten niet meer te vergeten. (Zoals die keer dat ik ‘heilig’ water dronk en hartstikke ziek werd…oeps!)

3 tips om je reizen nooit meer te vergeten
Het fotoboek van de trip naar Walt Disneyworld in Florida, USA.

Stuur jezelf een ansichtkaart

Ik heb iets met ansichtkaarten. Elke keer, waar ik dan ook ben, neem ik wel zo’n kaart mee. Maar wat moet je met een ongeschreven kaart die er wel heel leuk uit ziet?! Ze schrijven naar jezelf! Vertel jezelf de tofste verhalen over je trip en stuur hem op. Bij thuiskomst (of misschien iets later) verras je jezelf met een leuk verhaal, die je anders was vergeten. Je kunt ze verzamel in inschuifboekjes, zodat je er nog doorheen kunt bladeren en weer kunt nagenieten van die ene toffe citytrip of tropische reis. Leuk toch?!

Dit kraft boekje was perfect voor de ansichtkaarten en heb ik gekocht bij Søstrene Grene.

3 tips om je reizen nooit meer te vergeten
Soms vergeet ik nog wel eens om de ansicht daadwerkelijk op de bus te doen, dus dan gaat hij maar gewoon mee in de koffer 😉

Lees ook: Leren van de wereld? 100% geluk door reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *