Vorige week was ik jarig (over de getallen zal ik maar even zwijgen), en om dat te vieren stapten ik en Maikel weer in zijn bolide richting het Schwarzwald in Duitsland. Het nieuwe 4-sterren hotel Krønasår opende vorig jaar juni onder het mom van een superior museum hotel. Daarnaast opende ook nog eens de naastgelegen indoor waterwereld Rulantica, twee redenen om die paar uur over de ellendige Duitse snelwegen te crossen! Tijd voor weer een nieuw avontuur!

Museum hotel Krønasår

Hotel Krønasår is het zesde geopende hotel in Europa-Park, voorheen sliep ik al eens in Collosseo, in een tipi tent op het Camp Resort en we plaatsten zelfs onze eigen tent op de camping in het park.

Maar dit keer werd het tijd om onszelf onder te laten dompelen in Scandinavische taferelen. Bij aankomst in de lobby werden we verrast door het enorme skelet van een dinosaurus die vanaf het plafond naar beneden hing.

Bij de receptie ontvingen we onze kamersleutel en liepen we door de gangen langs allerlei Scandinavische settings met eskimo kleding, scheepskabines en diverse schilderijen met Zweedse rode huisjes. Hier voelde ik me natuurlijk gelijk thuis, want Scandinavië heeft toch wel een speciaal plekje in mijn hart.

tips voor kronasar
tips voor kronasar
IMG_9043
IMG_9050
previous arrow
next arrow

Onze hotelkamer (Standaardkamer Plus) bevond zich ergens op de 4e etage, en had een geweldig uitzicht over heel Europa-Park. Hij deed me voelen alsof ik in een kasteel-kantoor van een ontdekkingsreiziger verbleef door de landkaart van Rulantica en de grote boekenkast. Die had overigens een raam waardoor je vanuit de badkamer zo naar buiten kon kijken, erg leuk detail! Het stapelbed was gemaakt als twee grote koffers, zo kan je letterlijk ‘s avonds je koffer induiken 😉

En die wereldbollamp, die wil ik thuis! Europa-Park, lees even mee: die moet in jullie merchandise worden opgenomen.

Maar lang bleven we niet in onze hotelkamer, nadat we luidkeels door het open raam over ons Krønasår koninkrijk hadden gegild deden onze knorrende maagjes ons eraan herinneren dat we eerst even moesten eten.

overnachten in kronasar europa-park

Restaurants in Krønasår

Als een waar Europa-Park resort zijn er wederom vele keuzes om je smaakpupillen te laten tintellen. Krønasår is namelijk rijk aan maarliefst 4 opties: Restaurant Bubba Svens, restaurant Tre Krønen, het café Konditori en bar Erikssøn. Je kunt er terecht van luxueus dineren tot aan een koffie en kaneelbroodje, voor ieder wat wils.

Wij schoven aan bij restaurant Bubba Svens waar we plaatsnamen in de grote zaal met historische artefakten. Een vikingschip, een luchtballon en vele anderen scheepsobjecten uit Scandinavie. Het was groot, maar tóch voelde het enorm gezellig aan door de warme kleuren en kaarslichten.
Ook de kaart deed eer aan Scandinavie: verse zalm, smørrebrod en… Zweedse balletjes. (Ikea, eat your heart out!) En oh, wat was het smullen!

En de volgende ochtend namen we hier ook weer plaats, want in de ochtend kun je hier genieten van een heerlijk divers ontbijtbuffet. Ook dan schep je verse Zweedse balletjes op je bord, maar ook gerookte zalm en verse yoghurtjes. Voor mijn koolhydraatarm dieet was dit écht een feestje. En… oké, het zou kunnen dat ik misschien enige kaneelbroodjes heb geproefd.

overnachten in kronasar europa-park
overnachten in kronasar europa-park
overnachten in kronasar europa-park
overnachten in kronasar europa-park
c5d8f678-1425-4c83-9342-8caeb10e3c7f
d2cfeb37-69cb-4154-9620-c7d00287d812
IMG_9059
IMG_9072
previous arrow
next arrow

Ze zeggen dat het slecht is om te gaan zwemmen na het eten, toch? Die regel lapten we toch even aan de laars, op naar Rulantica!

Lees ook: Kamperen onder de achtbanen in Europa-Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *