Ik ben niet zo’n held in plannen, of eigenlijk… ik hou er niet zo van. Ik werk op vaste dagen (Psst, bij de Efteling) en dat is voor mij genoeg vastigheid. Ook al werk ik 5 dagen in de week, ik ga toch zeker vijf keer per jaar weg. Dit jaar was ik al in Parijs, Marokko, Malta en Duitsland. Vaak is de reactie ‘Huh, ga je nu alweer weg? Jij werkt toch fulltime?!’. Klopt als een bus. Of een vliegtuig. Maar for real: Nadia, hoe doe jij dat?!

Plannen? Daar doe ik niet aan.

En daarmee bedoel ik, een jaar van tevoren weet ik echt niet wat er allemaal staat te gebeuren. Een half jaar dan? Ook niet echt. De reizen naar China en Japan waren wel op tijd geregeld, maar maximaal zo’n drie maanden van tevoren. Ik leef mijn leven en elke keer komt er weer iets op mijn pad. Collega’s die mee willen naar een tripje naar Zuid-Duitsland of ineens een goedkope aanbieding of lastminute. Laatst kwam ik erachter dat een vriendin ook heel graag naar Marokko wilde en eigenlijk alleen zou gaan. Dat was niet nodig, want we gingen gezellig samen! (Hier lees je er meer over)

De officiële vrije dagen

Aan het begin van het jaar krijg ik ongeveer vijf weken om in te zetten en daar moet ik het mee doen. Dat is dus is creatief omgaan met snipperdagen, geloof mij. Bij het plannen van een reisje is daarom bij mij één must: het móét op mijn vaste vrije dagen worden gepland. Dat scheelt namelijk weer twee dagen inleveren. Score!
Ook al ben ik een midweek weg, dat hoeft me soms maar 3 dagen te kosten. Het is een beetje knutselen, maar toch lukt het telkens weer.

Rust? Wat is dat?!

Op reis geweest? Je kent het wel. Dan kom je thuis met een berg wasgoed en moet je ook nog eens alles opbergen waar het thuishoort. Een dagje vrij om dat allemaal te regelen zit er bij mij meestal niet in. Dus, hoppakee. Bij thuiskomst alles direct is de wasmachine en vervolgens beland de rugzak ergens in mijn opberghok. Het is niet perfect, maar het werkt! De vakantiewas hangt meestal een week te drogen eer dat het eens van het droogrek af komt, herkenbaar? 😀

Houd het kort!

Natuurlijk ga ik het liefst ook twee weken naar iedere bestemming, maar dat gaat hem niet worden. Als compromis kies ik dan voor een tripje van maximaal 1,5 week. Zo ben ik tóch weg, ontdek ik de wereld én kan ik daardoor ook vaker weg. Voor de verre bestemming neem ik wat langer vrij, maar Europese bestemmingen worden in een paar dagen gepropt.

En nu jij!

Hopelijk kun je hier wat mee en het lukt het jou ook. Bij mij werkt dit echt fantastisch en voor mij ook een way of life. Door altijd iets in het vooruitzicht te hebben, heb ik altijd iets om naartoe te leven. Dit maakt mij nou écht gelukkig. En op reis… dan ben ik helemaal in mijn element.

Lees ook; Leren van de wereld? 100% geluk door reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *