Ik kan me mijn eerste lange vlucht nog herinneren. Negen uur duurde -ie, naar Orlando, Florida. En ik was compleet onvoorbereid. Gevlogen had ik al een aantal keer, maar die vluchten waren allemaal onder de 3 uur.

Die ene vlucht vergeet ik dan ook niet meer, omdat ik tussen mijn broer en een vriend zat. Ik kon vrijwel geen kant op en kreeg enorme last van mijn rug. Tot overmaat van ramp knalde de voorganger zonder melding zijn stoel naar achteren…fantastisch. Ik besloot: één keer, nooit meer. Mijn volgende vlucht moest ik beter voorbereiden. En dat is gelukt..!

Daarom voor jou: de 7 beste tips om je lange vlucht te overleven!

1. Voorbereiding!

Serieus, pak die handbagage goed in en zorg voor de nodige essentials voor je vlucht. Want die kleine paklijst gaat je zeker helpen om die lange uren toch goed door te komen. Denk aan een fijn dekentje, een nekkussen, een puzzelboekje, een tijdschrift en een paar zoutjes of andere snacks. Maar vergeet ook zeker niet een kleine voorraad aan medicatie voor noodgevallen. Denk aan Norit, paracetemol, zetpillen, keeltabletten en maagzuurremmers. En wie weet heb je ook wat aan de volgende spulletjes van AliExpress!

2. Het kost wat…maar dan heb je ook wat

Het is heel erg om lekker de ruimte te hebben in het vliegtuig, en al helemaal als je 14 uur op dezelfde plek blijft. Maak, als dat kan, dan is de keuze om extra beenruimte te boeken écht een uitkomst. Bijvoorbeeld een plaats bij de nooduitgang zorgt voor unlimited beenruimte. Of nóg beter: nooit last van de stoel van de voorganger die naar achteren gaat zonder mededeling.

3. Telefoon en tablet

Download van tevoren wat leuke games op je telefoon of tablet, om ieder geval weer een half uurtje zoet te zijn. En wat dacht je van Netflix met zijn downloadbare films. Ook die helpen je er doorheen! Vaak zit er bij je lange vlucht ook wel een onboard systeem, maar misschien niet de films die je nou nét wilde kijken.

Ook het beluisteren van podcasts kan heel leuk zijn! Ik ben zelf gek op pretparkpodcasts als Kleine Boodschap en Themetalk. Maar ook Echt gebeurd en Man met de microfoon vind ik erg tof om te luisteren.

Af en toe een spelletje spelen is natuurlijk ook heel leuk! Van simpel Sudoku tot Roller Coaster Tycoon (Jeugdsentiment!) of Tiny Thief.

tips voor malta
tips voor malta

4. Even de beentjes strekken

Om weer wat minuutjes bezig te zijn is het fijn om af en toe even de benen te strekken. Loop even een rondje door het gangpad, het kan wonderen doen voor die verkrampte beentjes, zere bips of rug. Zeker bij grote vliegtuigen (Bijvoorbeeld de Dreamliner naar Orlando) kun je zelfs een écht rondje lopen, zo groot is het vliegtuig.

5. Ontmoet en begroet

Wie zit er eigenlijk naast je? Een kletspraatje kan leuk zijn om even wat anders te doen. En zo kom je ook wat te weten over andere mensen, hartstikke leuk. Reis je met bekenden, dan is kletsen natuurlijk al helemaal leuk. Misschien kunnen jullie dan alvast je reisplanning doornemen en elkaars wensen uitspreken.

6. ZzZZ…

Het kan soms nogal lastig zijn om te kunnen slapen in een vliegtuig, maar je kunt het natuurlijk proberen. Gebruik zo’n fijn nekkussentje en eventueel een fleecekleedje om je een beetje te nestelen en je comfortabel te voelen.
Bovendien verkopen ze tegenwoordig bij iedere drogist ook melatomine, die je helpen om even helemaal tot rust te komen. Of het echt werkt, geen idee. Maar slapen tijdens een vlucht lukt mij wel altijd. (Misschien komt dat ook omdat je mij zelfs op een rots kunt leggen en ik slaap).

7. Aanpassen aan de tijd

Dit is een hele belangrijke! Als de tijdzone van je bestemming anders is dan de onze, dan is het heel slim dat goed uit te kiemen. Sla bijvoorbeeld de nacht over, als jouw vlucht een nachtvlucht is. Dan ben je lekker moe en zodra je geland bent, heb je ook écht het gevoel dat het ochtend is. Het kan lastig zijn om zomaar een nacht over te slaan, maar dit helpt wel echt énorm!

Goede reis!

Hopelijk ga je met deze tips met een goed gevoel het vliegtuig in. Laat die uurtjes maar komen, toch?! Wil je ook nog eens goed in je vel zitten tijdens je reis, lees dan ook de volgende blog eens:

Lees ook: 7 x mindful tijdens je reizen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *