Na wat paspoort-stress (Lang verhaal… tijdens het autorijden is mijn paspoort uit m’n voorvakje van de rugzak geglipt. En toen in de kangaroozak van de stoel gegleden. Ja, hoe dan?! Na een half uur zoeken gevonden en met piepende bandjes naar het vliegveld gereden. Echt weer iets voor mij…)

Op Eindhoven airport hebben we (Ik en Liza: volg haar op Insta!) lekker ontbeten en na een goede bak koffie was ik bekomen van het vroege paspoort avontuur. En toen was het boarden en vliegen maar. En na drie uurtjes vliegen waren we er al: Malta. Het kleine eiland rechts van Tunesië en vlak onder Italië. Op een mooie helderblauwe woensdagmiddag kwamen we aan in het warme september zonnetje. De vlucht was al even zo mooi, vliegend langs de kliffen en de piepkleine stipjes van bootjes. De eerste indruk: wowiejowie.

IMG_7337

We hadden relatief weinig tijd om het hele eiland te ontdekken, dus na de landing zochten we gauw onze transfer naar het hotel. Die hadden we natuurlijk alvast thuis in Nederland geboekt, want hoe meer vrije tijd op het eiland, hoe beter! Het was een pittig mannetje, die chauffeur van Terravision. (Zo bleek later ook met vele andere Maltesers dat ze soms wat nors zijn.) Máár binnen een kwartier werden we wel pal voor ons hotel 115 the Strand afgezet. Ideaal!

We checkten in, gooiden onze rugzakken op bed en ruzieden met de airco en hoe we die zo snel mogelijk de kamer konden laten afkoelen.
Onze knorrende maagjes liet ons weer naar buiten, struinen over de boulevard, waar het hotel aan lag. Al gauw kwamen we bij een sfeervol caféetje van EeetWell waar we een burrito met vers fruitwater bestelden. Ook het eten in Malta was hierbij helemaal goedgekeurd.

lekker eten in malta
Heerlijk eten in een toffe setting in Sliema

En daarna kon het avontuur dan echt beginnen! We volgden de boulevard tot aan het puntje van Sliema en kochten leuke jurkjes bij The Point Shopping Mall. Toch was dat uitzicht op Valletta, de oude vestingstad, velen malen interessanter. De mooie fortificatie staat zelfs op het UNESCO-werelderfgoedlijst, dat was reden genoeg voor ons om eens te gaan kijken.

Eerst kochten we een bubble tea (Milk tea met vanille, OMG!) en namen toen de veerboot naar de overkant. Het kleine tochtje is al een heel toeristisch gebeuren, die je eigenlijk niet mag missen.

Schilderachtig mooi Valletta. Met de veerboot ben je er binnen vijf minuten. Een retourtje kost maar €2,80!

De enorm stijle straatjes naar boven zijn zwaar met 30 graden, maar de look en feel van deze stad maakt het helemaal goed. Denk daar een geweldig golden hour bij en het sprookje was compleet. We bezochten de enorme Triton fontein en liepen over de vestingmuren de heerlijke geuren tegemoet. Overal in de steegjes waren er gezellige restaurantjes met terrasjes midden op de straat. Uiteindelijk bestelden we bij een gezellig restaurantje een bord vol verse risotto met scampi’s.

Voor een heerlijk dessert stappen we bij de lokale ijsspecialist Amorino binnen, waar we tevreden een bloemvormig ijsje voorgeschoteld krijgen. Met een macaron on top. De rij was dus niet voor niets, want wie wil er nou niet een hoorntje met een ijs-roos?!

De Triton fontein en de maan!

Terwijl de zon langzaam verdween, ontdekten wij meer van Valletta. Alleen al rondlopen in het stadje was geweldig. Langs de Lower Barrakka Gardens met uitzicht op the three cities Birgu, Senglea en Cospicua. Langs het oorlogsmonument en dan door de straatjes naar beneden richting de haven van de veerboot. Die bracht ons weer terug naar Sliema en onze inmiddels afgekoelde hotelkamer. Bedtijd en vroeg op voor nog meer avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *