Je zus deed een roadtrip door Canada, je collega reisde af naar Kroatië en de buren vlogen naar Kreta. Vervolgens kwamen de mooiste shots tevoorschijn op Instagram. #lovemylife #traveller #funinthesun
Blauwe zeeën, beren in het wild en enorme bergen. De verhalen van hen zijn al helemaal om van te smullen. ‘Het was fantastisch weer!‘ … ‘Locals hebben ons uitgenodigd bij hen thuis!‘… Of nog erger: ‘Wij zagen het noorderlicht bijna elke dag‘.

Kastelen in duitsland

Herkenbaar?

Het klinkt je vast wel bekend in de oren. De één lijkt nog een geweldigere reis te hebben gemaakt dan de ander. Overal lijkt het gras groener dat die van jou. Want jouw reis ging helemaal niet zoals je die voor ogen had. Je kreeg in Duitsland een lekke band met die mooie huurauto en moest de rest lopen. En wanneer je mooie stadjes voor ogen had belandde je in een lelijk onderhouden centrumpje.

Niets is wat het lijkt!

Wat we vergeten als we die romantische verhalen horen, is dat er bij iedereen wel eens wat anders gaat zoals je voor ogen had. En al helemaal op vakantie!

Kijk mij. Op een dagtripje door Tokyo stad kwamen we bij een tempel met heilig water. Dat zorgde voor mooie foto’s, maar wat ik er niet bij zei is dat ik het o-zo heilige water had doorgeslikt. Met als gevolg dat ik de rest van de dag van wc naar wc rende, dwars door de onbekende stad. Niet het meest fantastische beeld van het ontdekken van zo’n geweldige wereldstad.

Wat je buurvrouw ook niet vertelt is dat ze af en toe flink aan het kibbelen raakte met haar reisgenoot. Ze hadden beide een heel ander beeld van hoe de reis eruit zou horen te zien. Maar dat staat er natuurlijk niet bij op die post met die strand-pose.

Weg met die jaloezie

Mijn boodschap is daarom ook, wees blij met jou gemaakte avonturen. Want die belevenissen van een ander, zijn heus niet altijd zo fijn als ze eruit zien. In plaats van bezig te zijn afgunst over de reis van die klasgenoot, kun je die tijd beter besteden in het voorbereiden van de jouwe! Geloof mij, een goede voorbereiding scheelt enorm om je trip tot dichtbij perfectie te krijgen.

Laat die kennis dus maar lekker vertrekken naar Zuid-Afrika. En die achterneef: zwaai ‘m vrolijk uit naar zijn solo-trip door Europa. Ook zij maken vast wel eens wat mee wat, volgens hen, niet Instagram-waardig is.

Omarm het onverwachte

Het vliegtuig missen vanuit Londen (wat mij ooit eens overkwam) was niet zo leuk voor de portemonnee. Maar het bracht wel hilarische momenten met zich mee. We hadden de grootste lol om midden in de nacht over de vluchthaven te banjeren, al wachtend op de eerstvolgende vlucht. En die ene keer dat ik ging kamperen en we midden in de nacht gewerkt werden door naar binnendruppelende regen vanwege een hartstikke lekke tent. Tja, niet zo leuk. En slapen in de auto was niet zo comfortabel, maar wél memorabel.
Het zijn juist de onvolkomenheden die het tot mooie herinneringen maakt! Geef dus een grote knuffel aan die gekke, stomme, vervelende gebeurtenissen op reis. Vaak zijn ze niet zo erg als je denkt.

héél misschien zijn sommige scenario´s geïnspireerd op mijn eigen kenniskring 😉

Lees ook: wat je leert van de wereld: 100% geluk door te reizen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *