Een paar weekjes terug waren we in Marokko, wat slecht 3,5 uur vliegen is, maar voelt als een hele andere wereld. Het was één groot avontuur, en dan wel een heel smakelijk avontuur. We hebben heerlijk gegeten en merkten dat het ook voor vegetariërs zeer goed te doen is.

Vooral rondom het Jamaa El-Fna plein hebben we onze buikjes rond gegeten, maar hebben de vele kleine stalletjes midden op het plein genegeerd. Maar dat kwam vooral door al die opdringerige mannen die persé wilde dat je bij hen kwam eten. Per definitie: nope. doei.

Ik heb een selectie van de allerlekkerste maaltijden gemaakt, die we voorgeschoteld hebben gekregen in het mooie Marrakech.

Lunch

Dit was zo lekker als het eruit zag. Midden in de souks waren we druk op zoek naar een plekje waar we lekker konden lunchen. Lastig was dat wel, want op onze eerste dag was het even zoeken wat goed zou zijn. We belandde bij ‘the Green Vegetarian‘ tegenover een zaak met de allermooiste tapijten. Het bevindt zich op slechts 750 meter lopen van het Jamaa El-Fna plein, maar als je de weg niet kent in Marrakech, maak er dan maar 7 km van. (Meer over verdwalen in Marrakech, lees je hier)

Eten in Marrakech
Filodeeg gevuld met geitenkaas en pompoen. Met verse groenten en appel. To die for! En die daarachter: een groenteburger met mangosaus, ook ontzettend lekker! (Stiekem een hapje geproefd)

Na een wandeling van 3 uur waren we hélemaal gesloopt en hadden we een enorme dorst. Door de hitte slenterden we door de steegjes en kwamen we uit bij eetcafé Zeitoun. Of het kwam door de honger, weet ik niet, maar het was verrukkelijk!

Eten in Marrakech
Salade met geitenkaas, gegrilde groenten, walnoten en honing. Daarachter Msemen (Marokkaanse pannenkoekjes), verse broodjes, yoghurt en honing. Ohja, en een banaan smoothie en een 1,5 liter fles water. HONGER!

We waren nogal laat opgestaan en het ontbijtje van het hotel verslonden, maar tegen 12 uur kwamen we langs ons favoriete café. Tja, eten dan maar? We kozen voor een luchtige lunch dit keer. En, oh boy, wat was het weer smullen!

Eten in Marrakech
Sandwich met komijnenkaas, ham en sla. (En zwarte olijven… OMG). Een crêpe nutella en volle yoghurt.

SNAAAACKS!

Ken je dat filmpje die rondgaat op internet? Van dat peutertje die in haar onesie de voorraadkast wil openen en ondertussen ‘snaaaacks‘ roept. Nou, dat waren wij ook af en toe. Zo veel zin in wat zouts of gewoon iets lekkers.

En dat vonden we! Direct bij de Koutoubia moskee stond er een mannetje zelf chips te maken. Hebben!

Eten in Marrakech

Diner

En om dan de dag af te sluiten moest er wel telkens een feestmaal plaatsvinden. Dan konden we tijdens het peuzelen alvast de plannen voor de volgende dag bedenken. Het liefst gingen we voor een tagine, natuurlijk. En couscous. En groenten. En cola zero! En een TSA-slotje…?!

Eten in Marrakech
Kefta (gehaktballetjes) in tomatensaus en couscous met pompoen, aardappel en courgette.
Klein detail, een slotje op tafel. Die zat telkens op mijn rugzak voor de veiligheid. Believe me: dit heb je nodig!

Het grappige aan het volgende fototje is eigenlijk dat dit helemaal niet zo heel lekker was als bij ons favoriete café. (Waarom lees je hier!) Maar slecht was het nou ook weer niet. En aangezien de foto er best smakelijk uit ziet, wilde ik hem toch delen. Ik heb werkelijk geen idee meer waar we het hebben gegeten, maar het was ergens in het Atlas gebergte. En wat ik ook nog weet is dat sommige hadden gekozen voor pizza. En die pizza was net een stuk deeg met kaas erop, zo vies dat het was. Dus ik had nog geluk!

tagine eten in marokko
Citroen en kip tagine met olijfjes.

Het laatste avondmaal, was dit. We sloten onze allerlaatste dag af met een voor- hoofd en nagerecht. Oh, wat hebben we toen ook weer heerlijk gegeten. En terwijl het ruim 37 graden was (in mei!) zaten wij er frisjes bij, want boven ons hingen er vernevelaars. Oh, dat was toch genieten. Ook dit weer bij café Zeitoun op het Jamaa El-Fna-plein.

Eten in Marrakech
Lam tagine met couscous, wortel, courgette en aardappel. Dat was me toch weer watertanden! Al brak het zweet me wel weer uit. 37 graden en dan een warme maaltijd eten is best een uitdaging. Maar het was het absoluut waard.

Desert

Woestijn in marokko

Alsjeblieft, de desert 😉 Honger gekregen naar een reisje naar Marokko? Via Skyscanner check je zo de goedkoopste vlucht naar Marrakech, no spon! Ik gebruik deze site vrijwel altijd om de beste deals te zoeken. In combinatie met Booking.com stel je zo een budget trip naar je gewenste bestemming.
Met de code NADIAV40 ontvang je €15,00 korting op je volgende boeking bij Booking.com. Ik zeg: doen!

Ook lezen: Reisblog Marokko / Uitgehuwelijkt worden en naar de Sahara!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *