Om 6 uur ‘s morgens ging de wekker in mijn Zweedse slaapkamertje in Vimmerby, tijd om op te staan! Mijn broer en ik hadden de vroegste treintickets geboekt die er waren om op tijd te zijn in Göteborg. We gaan naar het pretpark Liseberg, wat écht midden in de stad ligt.

Liseberg zweden
8a8b5568-423e-44a2-88a5-d36f4e100a0a
62a74676-3dc4-46b2-9d00-532189210a55
bce6c8f9-2a4a-40c9-82f6-4e248fa380e1
previous arrow
next arrow

Na een mega mooie treinreis langs bossen en meren komen we na 5,5 uur treinen eindelijk aan in Göteborg. Het enige waar ik nog aan kon denken was: ‘I need coffee!‘. Dus dat is dan ook het eerste wat we daar doen. Het een stomende cappuccino in de hand en onze rugzakken op, lopen we door het mooie stadspark richting ons hotelletje. We zien het gelijk: dit is écht een hele toffe en sfeervolle stad. Na een wandelingetje van 30 minuten droppen we onze rugzakken bij het hotel en lopen richting Liseberg, wat precies om de hoek ligt.

Wat heel anders is dan de themeparks die we gewend zijn, is dat je bij Liseberg én entree betaalt, maar ook apart voor de diverse attracties. Bij diverse kassa’s in het park kun je coupons kopen waarmee je binnenkomt bij de attracties. Maar wij hadden geluk! Ik kon met mijn personeelspas van de Efteling gratis naar binnen en kreeg een armbandje zodat je ongelimiteerd in de attracties mocht. (Thanks Efteling!)

Wat je niet mag missen in Liseberg

Je kunt er absoluut niet omheen in het park: de diverse ‘rad van fortuin’ spellen waar je enorme chocolade mee kunt winnen. Voor een paar kronen doe je mee en maak je kans op een paar kilo chocolade. Wie wil dat nou niet?! Zelfs ik heb dit geprobeerd, terwijl ik normaal met een grote boog om dat soort dingen heen loop.

Ben je in Zweden, dan mag je de Zweedse gehaktballetjes niet overslaan natuurlijk. In restaurant Järnvägsrestaurangen (Liseberg is nog niet helemaal klaar voor de internationale gast) krijg je een heerlijke portie balletjes, en dat zonder het stuiterbaleffect van die van meubelgigant Ikea.

liseberg pretpark zweden

Wat je qua attracties niet mag overslaan in Liseberg?

Helix, de launchcoaster
Het park heeft zo’n 10 attracties die echt spannend zijn en de nodige adrenaline oproepen. Zo ook mijn nieuwe favoriet: Helix. Serieus de beste versie van zijn soort. (De andere zo geheten launch coasters staan bijvoorbeeld in Europa-Park en Phantasialand)

Valkyria, de dive coaster
Dit is de grote broer van Baron 1898 in de Efteling. Toen wij er in juni waren was hij klaar, maar nog niet geopend. Ook al ben ik er niet in geweest, ik weet zeker dat hij de moeite waard is. Doen dus!

Liseberg ZwedenBalder, de houten achtbaan
Toen ik er naar keek krijg ik spontaan pijn in mijn hele lichaam, want comfortabel ziet hij er niet uit. Toch zijn we ingestapt en wonder boven wonder: zonder enig pijntje er weer uitgekomen. Van denken dat ik het niets zou vinden, ging ik naar ‘woooow, zullen we nog een keer?!‘. En dat deden we natuurlijk.

In de zomer is het in Zweden meestal niet súper heet, maar toen wij er waren wel. Dus voor de nodige verfrissing doken we in Kållerado, de wildwaterbaan. Heb je dus verkoeling nodig, dan kan ik je deze zeker aanraden!

Hoeveel tijd heb je nodig in Liseberg?

Liseberg is een vrij klein park met een handvol hele toffe achtbanen die je gemakkelijk in één dag kunt bezoeken. Wij waren er dan ook geen hele dag zoet, maar hebben wel genoten van de toffe attracties! Koppel je tripje naar Liseberg dus zeker aan een citytrip naar Gotenburg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *