Een paar weken terug belde ik goede vriend Maikel met de vraag ´Zullen we wat leuks gaan doen voor mij 30e verjaardag?‘. We planden een paar dagen in maart en besloten naar Villages Nature Paris (en natuurlijk Disneyland Parijs) te gaan. ‘Daar MOET je echt heen, ik ben er geweest en het was super vet!‘ zei Maikel enthousiast. En elke dag hielden we de prijzen in de gaten voor een paar overnachtingen, maar goedkoop werd het niet echt. Mijn verjaardag naderde, maar nog steeds geen aanbiedingen. Toen we aan de telefoon hingen cancelden we het plan, helaas. Totdat we aan het eind van het gesprek erachter kwamen dat de week erna óók gewoon vrij waren. Met volle hoop bekeken we de prijzen. En, ja hoor! Véél goedkoper. We boekten en daar gingen we weer richting Parijs.

Als vaste prik gaat er met onze uitjes altijd weer iets niet zoals het hoort. (En ik ben vaak de schuldige) De vlucht missen, een lege tank of dit keer: verkeerd geboekt. Vol vertrouwen boek ik altijd bij Booking.com, zo ook dit keer. En aangezien de prijs exact hetzelfde was als op de website van CenterParcs leek me het wel handig om zo te boeken. Dus dat deed ik nietsvermoedend. De volgende dag hing ik ruim een uur met Maikel aan de lijn. Wat bleek: ik had een appartement met één slaapkamer geboekt en voor hetzelfde geld hadden we een huisje met twee slaapkamers én badkamers!
Maikel moest dus bellen naar CenterParcs en toen weer naar Booking.com en weer andersom. En het lukte, maar ik moest wel bijbetalen. Au. Een aanbieding was het dus niet echt meer te noemen, maar goed. We gingen!

Ons (Clan Comfort) huisje en ik werd hier heel erg blij van. Paddenstoelen kussens, bomen aan de muren en een grote gele poef. Helaas zat het voor geen meter, maar ach. De looks heeft het wél!

Villages Nature is écht een advanced park. Het inchecken was al heel anders dan ik gewend was. Toen we aan kwamen rijden bij de slagbomen werden we gelijk ingecheckt en kregen we een polsbandje. Daarmee konden we naar binnen in ons huisje, hadden we toegang tot het zwembad én je kon er zelfs mee betalen in alle winkels en restaurants! (Tenzij je boekt bij Booking.com, dan natuurlijk niet…)

We maakten gelijk een rondje rondom het park en het verbaasde me dat het er zo super mooi uit zag. We liepen langs de kippetjes en koeien en zelfs ezels en konijntjes. Daarbij was ook een heel gezellig cafeetje met kinderspeeltuin én een supermarkt. Ze verkochten er zelfgemaakte honing en je kon meedoen aan een workshop chocolaatjes maken. En in de grote glazen kas kon je je eigen plantenbak maken, hoe tof!
Toen we mensen rond zagen rijden in golfkarretjes dachten we ´Jaa! Dat willen wij ook´. We kwamen aan bij een énorme stalling met fietsen, mountainbikes en… golfkarretjes. Huur: 100 euro per dag. Okeeeeeee… laat maar.

Aqualagon

Dat was gewoon het allerleukste van het resort: een mega vet subtropisch zwembad. En geloof mij, dat zwembad is all you need om tot rust te komen. Het heeft een golfslagbad, een lagune en een heuse waterspeeltuin. En voor de nodige portie adrenaline kon je je hart ophalen bij de zeven glijbanen. Het buitenbad was heerlijk verwarmd en o my what a view! We hebben hier úúúúren rondgedobberd. Honderden rondjes in de lazyriver hebben we gemaakt, en zelfs een paar voor de grap met een zwemvest aan. Oh, wat hebben we gelachen! Over de ijskoude en kletsnatte tegels renden we naar de buitenglijbaan om vervolgens in het warme water te plonsen. We hebben ons vermaakt als kinderen en we kregen er nauwelijks genoeg van.
We besloten tussendoor ook een dagje Disneyland Parijs te doen, waar we om 2 uur ‘s middags al zeiden ‘Zullen we weer gaan zwemmen?‘. En dat deden we dan. Totdat we honger kregen of toen we een kindje voor ons in bekakt Engels hoorde zeggen ‘Margret, i pissed!’.

En die glijbanen, ja… die waren echt heftig. Zo één waar de vloer onder je weg zakt, daar deed ik niet aan mee. Maar op een band door een baan, dat durfde ik nog wel. Dacht ik, tenminste. Ik vond ze verschrikkelijk eng, maar uiteindelijk ben ik toch gegaan! M’n gegil heeft vast door het hele zwembad gegalmd, maar ach.

Dit was ons favoriete plekje. Chillen in de bubbels of hangend over de rand kijken naar het uitzicht. En dat in heerlijk warm water en een hele koude buitenlucht.

Na het zwemmen voelden we ons totaal uitgeput en slaperig, dus douchten we met gekke douchegels van de Auchan supermarkt (Cola of aardbeiensnoepjes en peren geur bijvoorbeeld) en met de laatste puf van de dag kropen we naar Vapiano’s voor een pizza of pasta. En dan doken we in onze heerlijke bedjes in ons huisje. (En dikke duim omhoog voor de gordijnen, zelfs overdag pikkedonker!

Zoek je dus nog een leuk uitje? Boek dan een toffe trip naar Village Nature in het laagseizoen en je bent gegarandeerd van een hele hoop plezier. En dat Disneyland er 5 minuten vandaan ligt is maar een bijzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *