Tokyo Disneyland en Tokyo Disneysea waren nr. 8 en nr. 9 op dé Disneyresort bucketlist. Aldus: alle parken ter wereld bezoeken. We bezochten meerdere malen Disneyland Parijs, gingen ook naar Disneyworld in Florida én bezochten Shanghai Disneyland. Wat ik niet wist voordat we naar Tokyo gingen: ik werd verliefd! Mijn hemel, wat een prachtig resort en wát een aardige mensen in Japan. Met tegenzin vlogen we weer terug naar Schiphol met in ons achterhoofd ‘We gaan sowieso terug‘.

Tokyo Disney resort 
Het Tokyo Disney resort beschikt over twee themeparken: Tokyo Disneyland en Tokyo Disneysea. Dat laatste park is een uniek park en qua opbouw niet te vergelijken met welk ander Disneypark dan ook ter wereld. Zoals de naam al verklapt, is het park in zee-thema gemaakt. En oh, wat is die omgeving prachtig! Ik kan je zeggen: alles klopt en alles is tof!

Hoe kom ik er dan?
Er zijn twee vliegvelden rondom Tokyo: Narita airport en Haneda airport en vanuit beide is het gelukkig heel makkelijk om bij Disney (Maihama station) te komen. Het openbaar vervoer in Tokyo is super stipt, snel en vrij makkelijk. Oké, soms zal het even dwalen zijn op de enorme metrostations maar that’s it! Een tip: zorg voor pocket wifi. Dan kun je de route plannen via Google en hoef je zelf niet na te denken welke lijnen je allemaal nodig hebt.

Tickets 
Goedkopere deals zoals bij Walt Disney World zijn er hier niet te vinden. Je kunt dus als beste de tickets van tevoren bestellen via de website. Ben je van plan meerdere dagen te gaan (wat ik je zéker kan aanraden) dan kun je het meerdere dagen tickets kopen, wat ook enige euro’s scheelt.

Tokyo Disneyland
Bij aankomst in dit park valt het al op: de main street is overdekt! Het kan namelijk enorm regenen in Japan. Je kunt dan in ieder geval onbezorgd shoppen zonder een nat pak te krijgen. Van mij mogen ze dit in Parijs ook wel doen!


Main Street in Tokyo Disneyland.

Attracties die je niet mag missen

Eigenlijk mag je er geen één missen maar het park heeft een aantal unieke rides die je niet mag vergeten. Bijvoorbeeld Monsters Inc. Ride & go seek. Tijdens de rit zoek je met je zaklamp naar het bekende logo en verdien je punten. Zo’n toffe attractie!
Tom Sawyer island rafts is ook een attractie die je nergens anders ter wereld vindt. Met een raft én een schatkaart wordt je naar Tom Sawyer eiland gevaren waar je van alles kunt ontdekken. En dan hebben we Pooh’s Hunny hunt, een fantastische leuke rit door de wereld van Winnie de Poeh. En qua special effecten absoluut de beste attractie van zijn soort ter wereld!
In Toontown bevindt zich een grappige darkride: Roger Rabbit’s Cartoon Spin waar je je eigen voertuig rondjes laat spinnen totdat je helemaal duizelig bent.

Monsters Inc. Ride and go seek

Tokyo DisneySea
Als je aan komt lopen zie je het al in de verte; het water, het kasteel en de enorme vulkaan. Het is totaal anders dan welk Disneypark dan ook, maar wat is dat een fantastisch park!
De opzet van dit park is verdeeld in 7 themagebieden: Meditarrian harbor, mysterieous island, American waterfront, Arabian coast, Mermaid lagoon, Port discovery en Lost river delta.
 

Tokyo DisneySea, kijk die view!

Attracties die je niet mag missen

En dat zijn er nogal wat hier!
Transport
1. Steamer Line
Leuk om even lekker bij neer te ploffen: een rondvaart door DisneySea.
2. Electric Railway
Een kort tochtje met fantastisch uitzicht over het park. Daarom moet deze écht op je to do list.

Attracties
1. Indiana Jones
Een fantastische trip met een jeep langs verloren tempels. Heel erg spannend en héél erg gaaf! Tipje: pak de single rider. Hierdoor konden wij er wel 5 keer in, terwijl er ruim een uur wachtrij stond.
2. Tower of Terror
Dit is eenzelfde attractie als die bij de andere parken, maar met een heel ander thema. Daardoor tóch weer super spannend en een absolute aanrader!
3. 20.000 leages under the sea
In een diepzeeboot ga je op reis door de onderwater wereld.
4. Journey to the center of the earth
Je stapt in een bijzonder ruig voertuig en rijdt door grotten, maar dan behoorlijk snel. Eén van mijn favorieten!

Tower of Terror.

Deze zijn ook leuk
Caravan carroussel is niet zomaar een draaimolen. Nee, het is een indoor dubbeldekker die je niet ma missen! Hetzelfde geldt voor Jasmine’s flying carpets die hoger is dan menig ander. Dan is er nog de mooie darkride Sindbad’s storybook voyage, een prachtige darkride. Toy Story mania is hetzelfde als die in Disneyworld maar heeft wel een hele gave entree!

Caravan Carrousel in Arabian Coast.

Ikspiari winkelcentrum

Direct naast (of eigenlijk vrijwel in) het Disney resort bevindt zich een énorm winkelcentrum. Bereid je voor om te verdwalen want het is echt huge! Uiteraard vind je er de Disney store maar ook een Lush (Ik hou zó van Lush, ik heb een badbom meegenomen en in ons Japanse badje gegooid!) en natuurlijk heel veel (voor ons) onbekende winkeltjes met leuke spullen. Je bent hier zo een paar uurtjes zoet na je Disney-dagje dus bereid je maar voor.

Wij aten een heerlijk softijsje (haal dat -je maar weg trouwens) die ook een echte aanrader was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *