Het houdt me de laatste maanden heel erg bezig: mijn tijd zo waardevol als mogelijk vullen. Ik probeer iedere dag op z’n minst één ding doen waar ik blij van word zodat ik elke dag tevreden m’n bed in duik. Het gaat me tot nu toe heel goed af, waardoor ik me heel gelukkig voel.

Afgelopen woensdag werd ik 30 jaar, wat voor mij best een ‘ding’ is. Niet dat ik me oud voel, maar meer dat het leven zó ontzettend snel voorbij gaat. Het lijkt wel alsof het ieder jaar weer nét een tikkie sneller gaat. Waar ik vroeger úúúúren op iets leek te wachten, vliegt er nu een uurtje om alsof het vijf minuutjes zijn.

Ik besloot met mijn verjaardag naar Maikel in Hengelo te gaan, om het samen te vieren. Want een vriendschap met hem staat altijd garant voor gekke dingen én het heel erg laat maken. Zo ook dit keer, om twaalf uur in de nacht waren we nog éven naar de supermarkt in Duitsland. Toen we eenmaal in bed lagen was het weer lachen geblazen om de meest gekke muziek die er maar op het internet te vinden was. We sliepen om half 4 en de volgende dag hesen we ons in een werkmanskloffie. Het doel: het schilderen van een meandering en een reuzenrad. Jup, echt waar. Misschien kun je je wel leukere dingen bedenken om op je 30ste verjaardag te doen maar ik gaf er niet om. Toen ik de volgende dag weer thuis was en op de bank lag besefte ik het ineens.

De bloemetjes moet je zelf buiten zetten!


Het maakt niet uit waar je bent, als het gezelschap maar waardevol is. Al sta je een hek groen te schilderen, loop je door een supermarkt of maak je een reuzenrad mooi rood. Het gaat erom met wie. De mooiste en waardevolle momenten die ik me herinner zijn vooral van klein formaat. Op een camping bij het kampvuur met goede gesprekken, thuis op de bank, ergens in een oerbos. Ik mag dan al op veel plekken geweest zijn en hoor aan hoe jaloers mensen zijn dat ik dat doe. Het grootste geluk zit in de kleinste momentjes die je overal waar ook ter wereld kunt ervaren. Daarvoor hoef je niet naar Amerika, China of Japan. Nee, die kun je zo bij jou in de achtertuin, op zolder of bij het plaatselijke café creëren.

Het zijn de momentjes die je achteraf nog zó goed kunt herinneren en vaak niet eens geld heeft gekost. Want herinner jij je nog dat ritje in die achtbaan waar je veel entree voor moest betalen of is het juist de roadtrip erheen die het meest memorabel was? Was het die gezellige filmavond op de bank met een biertje en een bak popcorn of een tripje naar de bioscoop die het leukste was?

Dus, wat ga jij doen? Waarvan word jij gelukkig?

PS: Vrienden/vriendinnen, je wordt bedankt! Voor die kleine momentjes tijdens de spelletjesavonden, dierentuinbezoekjes, roadtrips, de reisjes, de nachten, de knutseluren, pretparkbezoekjes en boswandelingen. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *