Ik wil ze zó graag allemaal afvinken; alle disneyparken ter wereld. En dat zijn er nogal wat. In Amerika zijn er maar liefst 7 parken (exclusief waterparken) waarvan 5 in Orlando, Florida en 2 in Anaheim, Californië. Uiteraard hebben we het park in Parijs, wat voor ons de meest makkelijkst bereikbare Disney is. En dan een paar parken écht héél verweg; Tokyo Disneyland in Japan en de twee parken in China. Namelijk Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland.

Laten we het eens over die laatste hebben, want die heb ik o.a. al afgevinkt! (Net als Parijs, Orlando en Tokyo) En het was toch een partijtje gaaf! Nadat we enigszins bekomen waren van de enorme cultuurshock waren we er helemaal klaar voor: Shanghai Disneyland en mijn tips voor dit park.

Goedemorgen!
De wekker stond bij ons om 6 uur, want het park opent om 8 uur (!). Geen grapje. En zoals alle Aziaten zijn ze er dol op om in de rij te staan, want ze staan al vroeg in de ochtend te trappelen om binnen te komen. En zo staan we daar tussen de Chinezen, en jeetje, wat moeten we wennen aan het gestaar en gewijs.

1, 2, in de rij!

Tickets 
De dag vóór ons eerste bezoek aan Shanghai Disneyland verplaatste we ons er al naartoe. We hadden al gehoord over de lange rijen in de ochtend, dus wilden we niet dubbel wachten voor een ticket. Als Europeaan kun je ze namelijk niet online bestellen, wat bij de andere parken wel kan.
Wat ons verbaast: ze móéten je paspoort hebben. Waarom? Geen idee! Zonder identificatie: geen ticket. Dat geldt ook als je het park wilt betreden met je ticket. Geen paspoort: doeiii.

Hop naar de attracties!
En in Shanghai hebben ze een paar hele unieke die je echt niet mag missen! Mijn top 4:
1. Pirates of the Caribbean
Dit is echt de meest advanced Pirates die ik ooit heb gezien. Er staan enorme schermen weggewerkt in het decor en je boot is meganisch waardoor het lijkt alsof je echt op het water wiegt. En de animatronics zijn ook al zo perfect. Voor mij, en ik denk dat iedereen dit kan beamen die er geweest is, één van de beste darkrides ter wereld.

2. Camp Discovery

En deze attractie is compleet uniek, want nergens ter wereld kun je klimmen en klauteren in een Disneypark. En dan wel klimmen en klauteren tot de overtreffende trap. Je krijgt een zeer charmant (not) tuigje aan en kunt kiezen voor een makkelijk, gemiddeld of moeilijk parcours langs watervallen, grotten en diepe afgronden. Af en toe springend van de ene schommel naar de ander of balancerend op een klein stukje rots. Dit zorgde net als een achtbaan voor de nodige adrenaline.

Klimmen en klauteren voor gevorderden bij Camp Discovery.

3. Tron 
Oké, de achtbaan zelf is niet heel vernieuwend. Daarvan staan er heel veel over de hele wereld. Maar de entourage er omheen maakt dit tot een hele vette experience. De achtbaan Tron staat in Tomorrowland en is geheel in futuristisch thema. De wachtrij is een beleving op zich en gemaakt alsof je echt in het jaar 3000 bevindt.

4. Roaring Rapids 
Geen zin in een nat pak? Dan heb je pech! Die krijg je sowieso in deze hele gave waterattractie met drops, watervallen en stroomversnelling. Dit valt zeker onder de categorie spannend!

Alle andere attracties in het park zijn natuurlijk ook het bezoeken waard, als je de bovenstaande maar niet mist! 😉

En nu: honger!
Ontbijt, lunch, diner en snacks: ze hebben het allemaal. Ontbijten deden we op Mickey Avenue bij Rémy’s Pattiserie waar ze heel veel soorten broodjes hadden. En zo lekker dat we niet konden kiezen. Chocolade cakejes, croissants met perzik, bosbessenbroodjes en heerlijke muffins.

DSC_0956
DSC_1129
DSC_1127
DSC_1128
previous arrow
next arrow

Disneytown 
Na een Disneydag belanden we telkens in Disneytown, ookwel bekend als bijvoorbeeld Disney Village (Disneyland Parijs) of Disney Springs (Disneyworld). Op zoek naar typisch Chinees eten komen we uit bij een grote foodhall met diverse opties. Maar onze rommelende magen wijzen ons de weg naar de kraam met heerlijk uitziende dumplings. Het brengt wel wat voeten in aarde om dit te bestellen, want geen enkele medewerker spreekt Engels. Met wat gewijs en chinees gebrabbel krijgen we uiteindelijk verse soep en dumplings geserveerd. En lekker dat het was!

In World of Disney slaan we onze nodige voorraad souvenirs in: pins, een sweater en nog meer pins 😉

DSC_0940
DSC_0945
DSC_0953
DSC_1054
DSC_1099
DSC_1114
DSC_1230
previous arrow
next arrow
DSC_0940
DSC_0945
DSC_0953
DSC_1054
DSC_1099
DSC_1114
DSC_1230
previous arrow
next arrow

Wil je net als mij ook alle Disneyparken bezoeken, sla deze dan echt niet over! Het is één van de goedkoopste parken ter wereld en kost je rond de €70,00 per dag. Het unieke aan dit park zijn de diverse bijzondere attracties en de enorm vergevorderde technieken vergeleken met andere parken. Hou er rekening mee dat vrijwel niemand Engels spreekt, wat soms een uitdaging is. Daardoor voelt het wel als een écht avontuur om jezelf duidelijk te maken, zeker als je kijkt naar de reacties van de Chinezen als je daar als Europeaan loopt. Het trekt bekijks!

Wat merk je van de cultuur?
Nou, veel! De Chinezen zijn écht heel anders dan ons en dat is niet overdreven. In onze ogen zijn ze, tja, best ongemanierd. Ze kijken manga-series in de metro met volume 100, tuffen wanneer ze dat nodig vinden, piepen voor en kennen geen personal space. Wees hierop voorbereid! Je zult af en toe echt even van verbazing toekijken hoe een peutertje in een ‘billetjes-bloot-broek‘ waggelt zodat ze hun behoefte kunnen doen wanneer ze moeten. Of wanneer een Chinees letterlijk in je nek hijgt als je in de rij staat van de achtbaan. Je kunt er maar beter om lachen, dat deden wij ook. Zoals Maikel riep naar een Chinees omatje: ‘Blijf eens met je tieten uit mijn rug!’  terwijl hij haar glimlachend aankeek. En ze lachte vriendelijk terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *