We zijn nog maar net terug uit Tokyo Disneyland en er stond alweer een tripje naar Disneyland Parijs op de planning. Aangezien ik na al het souvenirshoppen in Japan niet oneindig veel euro’s meer op de rekening had staan was er één eis aan ons tripje: het moest een goedkoop tripje naar Disneyland Parijs worden. Dus zochten we naar het goedkoopste (maar ook handigste) hotel en aanbiedingen voor Disneyland tickets. En dat is gelukt! En gosh, we made some fun!

Daarom: 7 tips om te besparen voor je trip naar Disneyland!

1. Op zoek naar hét hotel

Mijn favoriete website om hotels te boeken is Booking.com, serieus, de beste deals vind je daar! Qua locatie kun je het beste een hotel kiezen in of rond de ‘Disneyring‘. Zo zit je niet alleen dichtbij Disneyland maar ook vlakbij het winkelcentrum Val D’europe én het treinstation. Ik kan je afraden er een ontbijt bij te boeken, het is vaak erg prijzig en niet heel erg goed. En je bent per slot van rekening in Frankrijk: het land van de croissants en heerlijke koffie, die overal wel te verkrijgen is.
Wat nog leuker is, is dat je via Écht iets voor Nadia ook nog eens extra €15,00 korting krijgt op je boeking. Je hoeft alleen maar de code ‘NADIAV40’ in te vullen en klaar is kees.

2. Goedkope Disneyland tickets

Tickets kun je altijd wel ergens met korting kopen. Zelfs op de website van Disneyland zelf! Koop dus nooit, maar ook echt nooit, tickets bij de poort. ANWB biedt ook korting, maar geeft uiteindelijke dezelfde korting als bij Disney zelf. Er zit een aanzienlijk prijsverschil in hopper-tickets (dan kun je beide parken bezoeken op één dag) en tickets voor één park. Ga je maar één dag, koop dan een hopper-kaartje. Wil je meerdere dagen gaan, dan kun je er ook voor kiezen om één dag het ene park te bezoeken en de andere dag een hopper ticket te pakken. In Disneyland kun je makkelijk een dag besteden, echter in het Walt Disney Studios park ben je vaak minder lang bezig. (Oké, tenzij je álle shows wilt kijken.)

3. Parkeren = omkeren

€30,00 ben je namelijk kwijt voor een dagje parkeren bij Disneyland Parijs. Ja, je leest het goed! Gelukkig lijden er meer wegen naar Ro… euh Disneyland. En dit is nu ook precies de reden waarom je hotel in de buurt moet zitten: je kunt namelijk heel makkelijk met het OV naar Disney. In en rond de ring rijden meerdere buslijnen naar Marne la Vallée (a.k.a. Disneyland Paris!). (Deze lijn bijvoorbeeld) Zo’n busticket kost je maar €2,00 per persoon (enkeltje) en brengt je zelfs nog dichterbij de parkeerplaats van Disney. Je kunt dit contant betalen in de bus. Absolute win-win! De bussen rijden af en aan en vaak biedt je hotel ook een schema met de dienstregeling. (Óf je hotel biedt zelfs een shuttle service aan!)

4. Uitverkoop!

Zelfs is Disneyland Parijs is er soms uitverkoop van bepaalde merchandise, die soms wel oploopt tot 60% korting op de reguliere prijs. En dat is veel, heel veel! De kortingsperiodes lopen vaak van een paar weken voor kerst tot begin februari. Maar ook in de zomer zijn er vaak uitverkoopartikelen. Hiervoor zijn geen speciale winkels, maar liggen ze her en der verspreid in de parken en ook in Disney Village. Het is zeker de moeite waard hier een beetje op te letten, want het kan enorm veel schelen.

Wie kan een ritje in Big Thunder Mountain nou niet weerstaan?!

5. Disney Village

Reis je overdag naar Disney en kom je ‘s avonds aan, pak dan het OV naar Disney Village. De toegang daarvoor is gratis en toch wordt je ondergedompeld in de Disney sferen, zo kom je al helemaal in de vibe. Een goedkoop hapje eten doe je bij de Mac Donalds, waar je voor 11 euro een compleet menu hebt met een burger, frietjes, kipnuggets, drinken én ook nog eens een ijsje.

6. Met de auto

Naast dat je je banden goed opgepompt hebt (Ja, geen grapje. Volle banden scheelt benzine-verspilling), kun je ook wat besparen op je reis naar Parijs. ‘s Nachts rijden bijvoorbeeld, dan is er bijna geen verkeer en beland je niet onverhoopt in een ellendig lange file bij Antwerpen, Brussel of bij Parijs. Je kunt dan heerlijk doorkachelen zonder te moeten afremmen, stilstaan en weer gas te geven. Net na Lille begint de Péage, dat is een tolweg tot aan Parijs. Die rit kost je €16,60 en kun je eventueel vermijden door dat in de TomTom in te stellen. Dat kost je ongeveer een uur extra reistijd. Wellicht een besparing als je auto zuinig rijdt? De gemiddelde rit naar Parijs kost zo’n €50,00, en te verlagen door zo veel mogelijk te tanken in België en Frankrijk. Probeer tanken op de Péage te vermijden, daar gooien ze er natuurlijk weer een aantal centen bovenop. (De toilet is daarentegen weer gratis, buiten de Péage weer niet)

7. Nog een paar kleine bespaartips

Ik kan me nog herinneren dat wij in 1996 naar Disneyland (toen nog Eurodisney) gingen. Destijds was er een streng Frans reglement: je mag geen eten en drinken het park in brengen. Op een of andere manier blijft dat bij velen van ons in het achterhoofd, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Neem gerust je boterhammetjes, chipjes en flesjes drinken mee het park in. Zolang je maar niet met stokbroden die uit je rugzak steken en met literflessen cola het park in wil, dan komt het helemaal goed. Eten en drinken is erg prijzig in het park en door je eigen lunchpakketje en drinken mee te nemen scheelt dat heel veel. Een flesje drinken kost gemiddeld €3,80. Een sandwich €8,00, een wafel met nutella €9,00 en een bakje verse popcorn €6,00. Just so you know 😉

Qua souvenirs: er is zóveel. Dat wordt dus keuzes maken, want het liefst neem je ieder beeldje, pen en knuffel mee naar huis. Maak foto’s van de dingen die je écht heel leuk vindt en beslis aan het eind van de dag wat je meeneemt. Wij hebben dit afgelopen keer geprobeerd en het werkt echt heel erg goed! Probeer dus niet toe te geven aan de impuls aankopen.

En dan de allerbelangrijkste regel: GENIET! Zo’n tripje gaat altijd zo ontzettend snel. En aangezien je hebt kunnen besparen op je hotel, het parkeren en je reis er naartoe mag je natuurlijk best (als je portemonnee dat aankan) wat uitgeven. Ik ben er zelf gek op om alle leuke snacks in Disney te proberen, gewoon omdat dat ook echt wat toevoeging aan je beleving in het park. Ik verkies een Mickey koekje boven een gewoon koekje en ik heb liever een speciale koffie met slagroom en een Mickey on top dan een ‘gewone’ koffie in een kartonnen beker.

Lees ook; Alle Disneyparken ter wereld bezoeken, het kan!

2 reacties op “7 x goedkoop naar Disneyland Paris”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *