Een paar weken terug bestelde ik het fotoboek van de vakantie naar Zweden bij Albelli. Hij was niet voor mijzelf, maar voor mijn ouders. Als bedankje voor de enorme gezelligheid die we daar ervoeren. Toen kwam het weer ter sprake: ‘Mooi was het daar, he?‘ en ‘Dat huisje was gewoon perfect!‘. ‘s Avonds, als het buiten te koud werd, gingen we kaarten met een hapje en een drankje. ‘s Morgens dronken we koffie onder de kersenboom. ‘s Middags namen we een duik in het meer of ontdekte we typisch Zweedse havenstadjes en musea.
Ik weet niet wat het was, maar iets zorgde ervoor dat alles perfect leek. Of wat het gewoon perfect?

Ik kan me geen vakantie herinneren die zo rustgevend maar toch ook avontuurlijk was, dan die naar Zweden. Na de vakantie moest ik direct weer aan het werk en tot nu toe heb ik er nog niet zo over nagedacht. Tot ik vandaag mijn eerste vrije zaterdag besteedde aan mijn eigen fotoboek van de vakantie. Toen besefte ik me: het is de magie van Zweden.

De natuur, de huizen en de mensen maakte het tot een waar oord om compleet mindfullness de baas te worden. Door de omgeving krijg je gewoon instant inspiratie om nieuwe plannen uit te werken. En of dat nou is door een boswandeling of door het museum van Astrid Lindgren, ieder plekje heeft wel wát.
En woon je in Zweden, dan is het heel normaal om ‘s middags al je werk neer te leggen. Dan haal je verse kaneelbroodjes (Zóóóó lekker!) en zet je heerlijke koffie en plof je neer in je STRANDMOM Ikea stoel. Even niks. Telefoon weg, tv uit en je bent compleet zen. Probeer het maar eens! Lukt het niet? Helaas, dat MOET je echt eens op vakantie naar Zweden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *