recepten bloemkoolrijst

5 x koolhydraatarme gerechten met bloemkoolrijst

Ik ben écht gek op bloemkoolrijst! Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik; ‘bah, dat kan nooit lekker zijn.’ Niets was minder waar. Als je gewone rijst vervangt met bloemkoolrijst proef je nauwelijks (of zelfs geen) verschil. Ik heb de kip madras ook al vaker gemaakt bij familie, die niet wisten dat het geen gewone rijst was. Ze schepten twee keer op, dus dat zat wel goed!

Bloemkoolrijst is tegenwoordig vrijwel overal te verkrijgen, van Lidl tot Albert Heijn. Je vindt ze daar in het koelschap. Bonduelle biedt ze tegenwoordig ook aan in een diepvrieszak, en dat is zéker een uitkomst. Zo heb ik altijd een zak of twee op voorraad.
Daarom: 5 x de lekkerste recepten met bloemkoolrijst!

Kip madras met bloemkoolrijst

Ingrediënten

 • één pak/zak bloemkoolrijst
 • 300 gram kipfilet
 • 1 ui
 • 1 limoen
 • 1 rode paprika
 • chilli peper flakes
 • curry madras kruiden Johnny Boer
 • 1 pakje kokosmelk
 • olijfolie

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en de ui en paprika in stukjes. Bereid de bloemkoolrijst zoals op de verpakking en verhit een hapjespan met olijfolie. Bak de ui en kipfilet en voeg de paprika toe en roerbak 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk, de peper flakes en curry madras kruiden toe. Halveer de limoen en pers het boven de pan uit. Ik breng het soms nog wat op smaak met erythritol, zodat hij iets zoeter is.

Bloemkoolpizza

Ingredienten

 • pak bloemkoolrijst
 • 30 gram parmezaanse kaas
 • 30 gram geraspte mozzarella
 • 1 ei
 • 1 tl italiaanse kruiden

Bereiding

Bereid de bloemkoolrijst zoals op de verpakking, giet het af en doe de bloemkool in een theedoek. Knijp al het vocht eruit (pas op, heet!). Meng in een kom alles door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet in met olijfolie. Verdeel het mengsel op de bakplaat en bak het op 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Je kunt de pizza daarna beleggen met wat je wilt! (En vergeet de tomatensaus niet)

Indonesische soto ayam

Ingrediënten

 • soto ayam boemboe (kijk goed op het etiket dat er geen suiker in zit!
 • kippenbouten
 • tauge
 • bleekselderij
 • eieren

Bereiding

Verhit in een hapjespan een eetlepel olijfolie en kook ondertussen één ei per persoon. Voeg de boemboe toe en volg het recept op de achterkant.

Bloemkoolburger

Ingrediënten

 • één pak bloemkoolrijst
 • 200 gram amandelmeel
 • 50 gram geraspte kaas
 • peper en zout

Bereiding

Kook de bloemkool zoals aangegeven op de verpakking. Giet het af en pers het uit in een theedoek totdat al het vocht weg is. (Pas op, heet!) Meng alle ingrediënten in een kom en maak er met de hand burgers van. Verhit olijfolie in een braadpan en bak ze aan beide zijdes goudbruin.

Huzarensalade

Ingrediënten

 • 1 pak bloemkoolrijst
 • Zaanse mayonaise
 • 1 uitje
 • hamblokjes
 • augurken
 • zilveruitjes
 • eieren
 • paprikapoeder

Bereiding

Kook het aantal eieren naar wens en ook de bloemkoolrijst. Laat de rijst 1,5 uur afkoelen en uitlekken. Doe het in een doek en pers al het vocht eruit. Voeg het in een kom toe en pureer tot een massa. Voeg de mayonaise toe naar eigen gevoel. Snijd de rest klein en voeg dat ook toe. Doe het in een leuke schaal en meng wat water met de mayonaise en smeer dat over de bovenkant. Bestrooi met paprikapoeder en garneer met eieren, augurken en zilveruitjes.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: