Kastelen in duitsland

5 x betoverend Beieren

Ik weet dat vele sprookjes uit Duitsland komen, maar besefte me niet dat Beieren eruit zag als een levend sprookje, zo mooi. Adembenemende bergen, meren en geweldige kolkend gletsjerwater. Dat moet je ooit gezien hebben!
Er zijn 5 dingen die je, volgens mij, echt moet doen in Beieren!

1. Zwemmen in meren

Het was even zoeken geblazen om ze te vinden, maar dankzij Google Maps kwamen we een eind. We zochten een meertje op de kaart, navigeerden er naartoe en zochten een mogelijk parkeerplek. Bij meertje 1 mislukte dat maar bij nummer 2 was het raak. We liepen door een schattige Alpenweide met kleurrijke bloempjes en kwamen uit bij een meer met geweldig uitzicht op de Karweldenspitze. Inclusief sneeuw op de bergtoppen!
De Luttensee was super fris, maar na een paar minuten goed te doen. Het tweede meertje wat we ontdekten was de Grubsee, waar je €4,00 betaalt om er te mogen zwemmen. Het heeft grasweides om te zonnen en zelfs een glijbaan het meer in. En een heerlijke 23 graden! Perfect!

Vakantie duitsland beieren
Zwemmen in de Luttensee.

2. Stadjes bezoeken

We hadden geweldig weer dat topte op 35 graden, dus af en toe was het te heet om te wandelen en sjokten we door schattige stadjes en steunden de plaatselijke horeca. De Duitsers zijn namelijk ontzettend goed in heerlijke ijscoupes en ijs koffie, heerlijk!

Zo bijvoorbeeld in Mittenwald met een kleurrijk stadscentrum vol winkeltjes en cafeetjes. De vakwerkhuizen, schilderingen op de muren en leuke winkels met souvenirs maakte het tot een perfecte plek om de hitte een beetje te vergeten.

vakantie beieren duitsland
Mittenwald en het Karwendel gebergte.

In Garmisch-Partenkirchen, hét sportdorp van Duitsland met enorme skischans bevindt zich een klein straatje met sfeervolle huizen en winkels. Leuk voor een kort bezoekje om even doorheen te struinen, een bretzel te kopen bij de bakker en zeepjes te ruiken bij ‘Die Seifensieder‘.

3. Wandelen

Houd je van wandelen, dan is dit echt de perfecte plek voor jou! Er zijn hier werkelijk duizenden wandelingen te doen, waarvan de meeste wel oplopen tot aantalen uren, of zelfs dagen. Wij bewandelden de Partnachklamm, de Höllentalklamm en de Barbarasteig. Alle drie zijn ze geweldig mooi en niet met elkaar te vergelijken. In de Barbarasteig liepen we op hoge hoogtes over de ‘morenen’, het overgebleven grint van de gletsjers. Best gevaarlijk terrein, één misstap en je ligt honderden meters beneden. Maar mooi is het wél!

wandelen in beieren
Ijzig ijswater van de gletsjers in de Partnachklamm.

4. On top of Germany

Dé Zugspitze, de hoogtste berg van Duitsland met zijn bijna 3000 meter hoogte. En er zijn hele toffe manieren om er te komen. Wandelen is wel echt voor de meest ervaren klimmers, dus dat deden we maar niet. (Al kwamen met de Höllentallklamm in de buurt!)

Wij besloten vanaf Oostenrijk met de Zugspitzebahn te gaan. Een spectaculaire lift in een bak zo groot als een bus. Bengelend aan maar enkele kabels. Maar wát een geweldige ervaringen om over de boomtoppen te vliegen en daarna rakelings langs de woeste rotsen te zweven naar 2900 meter hoogte. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

zugspitze tips beieren duitsland
zugspitze tips beieren duitsland
zugspitze tips beieren duitsland
zugspitze tips beieren duitsland
Beieren zugspitze
Zugspitze Duitsland
Zugspitze duitsland
Zugspitze Duitsland
previous arrow
next arrow

5. Kasteel Neuschwanstein

Het meest betoverende plekje van heel Beieren: kasteel Neuschwanstein. Een absolute must om te bezoeken, ook al moet je schouderbanend door de toeristen heen. En zijn er veel te veel toeristische winkels, te veel Israeliers, Amerikanen, Japanners, Chinezen, Amerikanen…

neuschwanstein bezoeken duitsland
Dit is letterlijk het hoogtepunt van kasteel Neuschwanstein: het geweldige uitzicht!

Bonustip: Rodelen!

Als je ergens goed kunt rodelen dan is het wel in Duitsland! De langste rodelbaan vind je in Biberwier, waar je de 1400 meter baan af raast langs 40 bochten. En dat ligt er natuurlijk aan hoeveel ‘gas’ je geeft. Deze was echt ontzettend leuk en te koppelen aan een mooie wandeling.

Een andere rodelbaan vind je in Garmisch Partenkirchen waar ik de snelheid van bijna 38 km aantikte. Ook een aanrader na een stevige wandeling!

rodelbanen in duitsland
De ‘sommerrodelbahn’ in Biberwier. Naar boven met de liften, wandelen, en naar benee met de rodelbaan!

Ook lezen: Zo word je bezoek aan slot Neuschwanstein een succes!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: