Midden in januari vlogen we van Amsterdam Schiphol naar Orlando, Florida. Hét themepark walhalla, dat kun je wel stellen. Disney heeft hier inmiddels vier themaparken en twee waterparken, en maar niet te spreken over de vele resorts die er rondom de parken liggen. Mij is wel eens vertelt door een cast member, dat het gehele Disneyresort net zo groot is als de provincie Utrecht… wow! Daar kan de Efteling nog wat van leren, haha 😉 Bovendien is er niet alleen een enorm Disneyresort, maar ook een Universal Studios resort met twee parken (en één in aanbouw) én een waterpark. De Harry Potter-fan (zoals ik) is hier dan weer helemaal in zijn of haar element. Alles doen en zien in Orlando is vrijwel onmogelijk in één vakantietrip, dan heb je wel twee jaar nodig. Niet te spreken over de kosten daarvan. Gelukkig kun je, als je goed gaat plannen, goedkoop naar Walt Disneyworld in Florida. Daarom zeven magische tips voor een goedkope trip naar Walt Disney.

1. Reisperiode voor Walt Disneyworld

Walt Disneyworld is het gehele jaar te bezoeken. In de warme en benauwde zomer, met halloween en springbreak. En dat zijn nou juist de periodes die je het beste kunt vermijden om de lange wachttijden (en het hete klimaat) te ontkomen.

Van mei t/m oktober is het gemiddeld 30 graden, wat mij betreft veel te warm voor zo’n leuke reis. Wij als Hollanders zijn daar geloof ik niet helemaal op gebouwd. Bovendien zijn de zomers (juli en augustus) altijd veel drukker, waardoor je nog langer moet wachten in de rij. Je wilt tenslotte toch intens genieten van je tripje en niet een uur in de rij staan én dan ook nog eens een felle zon in je gezicht als gevolg.
November valt ook af, dan is er (net als voorgaande maanden) kans op cyclonen. Dat wil je natuurlijk ook niet. In December is het de kerstperiode, dus gemiddeld ook drukker. In maart of april valt er de springbreak die je ook zeker wilt vermijden.

Dan blijven er een viertal maanden over: januari, februari, maart en eventueel april. Dan zul je misschien denken dat dat koude maanden zijn… maar met het Floridiaanse klimaat is het daar dan tussen de 22 en 27 graden… helemaal perfect, toch?

2. Goedkope vliegtickets naar Orlando

Er zijn diverse mogelijkheden om je reis te gaan boeken. Je kunt bijvoorbeeld zelf vliegtickets zoeken via bijvoorbeeld Cheaptickets. (Psst: wel doen in je privémodus!) Een gemiddelde prijs per persoon is rond de €500,- voor een retourvlucht. Je kunt natuurlijk ook kijken naar wat diverse reisbureaus aanbieden aan pakketreizen, maar mijn ervaring leert dat het toch vaak duurder uitkomt dan wanneer je het zelf samenstelt. (Al is het natuurlijk wel gemakkelijker!)

goedkoop naar disneyworld
EPCOT

3. Goedkope Disneyworld tickets

Gelukkig zijn die er op redelijk veel plekken vrij goedkoop te krijgen. Aangezien Disney vier parken heeft, is het aan te raden om meerdere dagen te gaan. Wij waren er zo’n 1,5 week, zodat we de kans hadden om alles te kunnen zien en beleven. Bij Disneyworld op de website zelf betaal je voor een vijf dagen hopper ticket (dan kun je park hoppen) zo’n €540,-. Voor ongeveer dezelfde prijs krijg je er bij Attraction Tickets Direct een hopper ticket van maarliefst 14 dagen. Het kan slim zijn om de website van Attraction Tickets Direct te bezoeken via de Engelse (.co.uk) of Ierse (.ie) om nog goedkoper uit te zijn. Je mag daar ook gewoon als Nederlander tickets bestellen met creditcard. De tickets ontvang je dan gewoon met gemak in je mailbox, waarna je ze kunt uitprinten óf nog handiger: te koppelen aan de ‘My Disney experience’ app.


4. Transport van en naar de Disneyparken


Orlando is groot, véél groter dan je misschien denkt. Het kan soms zeker een half uur duren voor je bij het park aankomt. Als je een hotel hebt met gratis transfer naar de Disneyparken dan is dat natuurlijk ideaal. Heb je dat niet, maak dan een account aan bij Uber of Lyft. Je kunt namelijk zo een Uber taxi bestellen, je hoeft alleen maar het Disneypark in te typen en je krijgt resultaten (inclusief prijs) van de taxi’s die je kunt kiezen. Een enkel ritje kostte ons rond de 10 dollar. Een stuk goedkoper dan een reguliere taxi, véél sneller dan openbaar vervoer en ook nog eens heel erg simpel.

5. Goedkope Disneysouvenirs


Disney souvenirs zijn duur, echt heel duur. En natuurlijk wil je wat toffe spullen mee naar huis nemen. Waar je dan zéker naartoe moet is de Disney Character Warehouse in Orlando. Dit is een Disney winkel in een grote outletmall net buiten Disney. Super leuk om eens te zien en je vind hier diverse souvenirs zoals t-shirts, mokken, tassen, speelgoed en pins rechtstreeks uit de parken. Maar dan met héél aantrekkelijke prijzen. Zo kocht ik een super leuk leren tasje met Mickey voor $35, i.p.v. $89 en een fotolijst van Walt Disney Studios voor maar $2 dollar. Dit zijn allemaal souvenirs die rechtstreeks uit de parken komen of soms zelf nog te verkrijgen zijn in het park.


6: Goedkoop snacken


Bezoek een plaatselijke Walmart of Target om inkopen te doen voor de lange dagen in Disney. Drinken of snacks voor tussendoor kun je hier goedkoop inslaan, en mag je ook gewoon mee naar binnen nemen in het park. Bij Walmart die het dichts bij Disneyworld ligt vind je óók nog Disneyspullen zoals t-shirts, ansichtkaarten en speelgoed.


7: Disneykleding hoort erbij!


Een leuk shirt met Mickey is bijna onmisbaar als je naar Orlando gaat. Je kunt ervoor kiezen die in het park te kopen, waar je er gemiddeld $35 dollar voor betaalt. Je kunt natuurlijk ook in Nederland de plaatselijke Primark, H&M en Zeeman een bezoekje brengen om je Disneykleding te kopen. Zo loop je helemaal in stijl in het park, en dat voor een prikkie.

Lees ook; 7 x goedkoop naar Disneyland Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *