Goedkoop naar Walt Disneyworld Orlando

7 x goedkoop naar Walt Disneyworld

Ondertussen is het al weer even geleden dat we in Orlando, Florida waren. Wat een fantastisch avontuur was dat! En omdat ik dat iedereen gun schreef ik hier mijn persoonlijke tips om je avontuur helemaal tot in de punten compleet (en goedkoop) te maken.

Tip 1: Kies de perfecte reisperiode!
Van april t/m oktober is het gemiddeld héét en daarom zou ik die periode skippen. Je wilt tenslotte intens genieten van je tripje en niet een uur in de rij staan én dan ook nog eens een felle zon in je gezicht als gevolg.
November valt ook af, dan is er (net als voorgaande maanden) kans op cyclonen. Dat wil je ook niet! In December is het de kerstperiode, dus gemiddeld ook drukker. In maart of april valt er de springbreak die je ook zeker wilt vermijden. En wat blijft er over: januari, februari en eventueel maart.

Tip 2: Opzoek naar goede deals 
Er zijn diverse mogelijkheden om je reis te gaan boeken. Je kunt bijvoorbeeld zelf vliegtickets zoeken via bijvoorbeeld Skyscanner. (Psst: wel doen in je privémodus!) Wij kozen voor optie twee: boeken bij TUI. Zij bieden namelijk pakketreizen aan met vlucht, hotel én transfer. En doe je dat in de periode met lastminutes dan kan je dat zo een paar honderd euro schelen. Zo vlogen wij voor €450,- per persoon. En dat was inclusief hotel en transfer! Het ging toen om een kassakorting van ruim €200,- per persoon. Echt waar. Het kan!

Tip 3: Scoor die Disneytickets alvast!
Dit is echt van absolute noodzaak want ook dit scheelt je uiteindelijk veel geld. Je kunt ervoor kiezen om ze via de website van Disney zelf te kopen, maar nog veel slimmer is dat te doen bij Undercover Tourist. Zij bieden de tickets niet alleen goedkoper aan, je krijgt soms zelfs bij het aanschaffen van meerdere dagen tickets één dag gratis. Je betaalt ze met creditcard en ontvangt ze netjes in je mailbox zodat je ze kunt koppelen aan je ‘My Disney experience’. 

Tip 4: transport van en naar de parken
Orlando is groot, veel groter dan je denkt. Het kan soms zeker een half uur duren voor je bij het park aankomt. Als je een hotel hebt met gratis transfer naar de Disneyparken dan is dat natuurlijk ideaal. Heb je dat niet, maak dan een account aan bij Uber. Je kunt namelijk zo een Uber taxi bestellen, je hoeft alleen maar het Disneypark in te typen en je krijgt resultaten (inclusief prijs) van de taxi’s die je kunt kiezen. Een enkel ritje kostte ons rond de 10 dollar. Een stuk goedkoper dan een reguliere taxi, véél sneller dan openbaar vervoer en ook nog eens heel erg simpel.

Tip 5: Goedkope Disneysouvenirs
Disney souvenirs zijn duur, echt heel duur. En natuurlijk wil je wat toffe spullen mee naar huis nemen. Waar je dan zéker naartoe moet is de Disney Character Warehouse in Orlando. Dit is een Disney winkel in een grote outletmall net buiten Disney. Super leuk om eens te zien en je vind hier diverse souvenirs zoals t-shirts, mokken, tassen, speelgoed en pins. Maar dan met héél aantrekkelijke prijzen. Zo kocht ik een super leuk leren tasje met Mickey voor $35, i.p.v. $89 en een fotolijst van Walt Disney Studios voor maar $2 dollar. Dit zijn allemaal souvenirs die rechtstreeks uit de parken komen of soms zelf nog te verkrijgen zijn in het park.

Tip 6: Cheap-ass snacks
Bezoek een plaatselijke Walmart of Target om inkopen te doen voor de lange dagen in Disney. Drinken of snacks voor tussendoor kun je hier goedkoop inslaan. Bij de Walmart die het dichts bij Disneyworld ligt vind je óók nog Disneyspullen zoals t-shirts, ansichtkaarten en speelgoed.

Tip 7: Disneykleding hoort erbij!
Een leuk shirt met Mickey is bijna onmisbaar als je naar Orlando gaat. Je kunt ervoor kiezen die in het park te kopen, waar je er gemiddeld $30 dollar voor betaalt. Je kunt natuurlijk ook in Nederland de plaatselijke Primark, H&M en Zeeman een bezoekje brengen om je Disneykleding te kopen. Zo loop je helemaal in stijl in het park, en dat voor een prikkie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: